Egészség

Rehabilitációt segítő gépeket mutattak be a Szent Vincent Rehabilitációs Központban

Rehabilitációt segítő gépeket mutattak be a Szent Vincent Rehabilitációs Központban

2017. május 27., szombat
Rehabilitációt segítő gépeket mutattak be a Szent Vincent Rehabilitációs Központban
Diego3

Nyílt napot tartottak május 23-án, hétfőn délután a Szent Vincent Rehabilitációs Központban. A Med Device, Magyarországon először mutatta be a gépeit, amelyek akár passzívan is segíthetik a stroke-on átesett betegek gyógyulását.

A gépek alkalmazásával a gyógytornász akár két, esetleg három beteget is képes egyszerre kezelni, hiszen lehetősége nyílik, hogy személyre szabottan állítsa be a páciensnek legmegfelelőbb protokollt. Az Amadeo és a Diego, már a rehabilitáció első mozzanatától alkalmazható, hiszen passzívan és aktívan is képes a beteg kezét, illetve karját mozgatni. A beteg a monitoron megjelenő hangulatjelek segítségével folyamatosan visszajelzést kap arról, hogy milyen intenzíven végzi a feladatokat. Az interaktív játékokat (hőlégballon vagy autó vezetése egy pályán) a kéz apró mozdulataival tudják irányítani. A betegek többsége pozitívan nyilatkozott és élvezettel próbálta ki az eszközöket. Természetesen ez nem jelenti a hagyományos módszerek sarokba állítását. A gépek egyfajta kiegészítőként szolgálnak a rehabilitáció során. A Szent Vincent Rehabilitációs Központ rövid távú tervei között szerepel a Med Device gépeinek a megvásárlása, így a TMS terápia, a gyógytorna és az ergoterápia mellett másfajta gépek is segíthetnék a betegeik gyógyulását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.