Egészség

Csongrád megyében 1270 diák vesz részt a kézmosás-rekordkísérletben

Csongrád megyében 1270 diák vesz részt a kézmosás-rekordkísérletben

2016. május 3., kedd
Csongrád megyében 1270 diák vesz részt a kézmosás-rekordkísérletben

Az iskoláskorú gyerekek személyi higiénére, a szexuális egészségre, a védőoltások és a felelősségteljes antibiotikum használatára oktatása hozzájárul, hogy egészségtudatosabb felnőttekké váljanak. Koruknak megfelelő nyelven, játékos formában segíti e célt az e-Bug program. Magyarország nevelési-oktatási intézményeinek egyik jelentős feladata a gyermekek teljes körű egészségfejlesztésére irányuló tevékenység végzése. A nemzeti köznevelésről szóló 2011.évi CXC törvény szerint az egészségnevelési feladatok végrehajtását egymással együttműködve segíti az oktatási és az egészségügyi ágazat.

2015. évet az UNESCO konferenciája Semmelweis Ignác emlékévvé nyilvánította halálának 150. évfordulója alkalmából. Születésének pedig 200. évfordulója lesz 2018. évben. A Kormány ezért úgy döntött, tekintettel

Semmelweis Ignác

munkásságának nemzetközi és hazai jelentőségére, hogy az alkalmat három éven át tartó programsorozattal ünnepli meg. A Semmelweis Emlékévad programsorozat részeként az Országos Tisztifőorvosi Hivatal az egy időben kézmosásoktatáson résztvevő diákok Guinness világcsúcsának megdöntését tervezi 2016. május 5-én. Ez a nap a WHO által meghirdetett kézhigiénés világnap, amikor Magyarországon, a Guiness rekord kísérlet keretében több helyszínen egyszerre, azonos óravázlat alapján kézhigiénés oktatásban részesítik a gyermekeket, megkísérelve a világrekord megdöntését. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának koordinálásával Csongrád megyéből 21 iskola, 32 csapattal, 1270 diákkal vesz részt az egy időben együttes kézmosás világcsúcsának megdöntésére meghirdetett országos versenyen. A rekordkísérlet helyszínei között Szeged, Hódmezővásárhely, Makó, Szentes, Csongrád, Röszke, Pitvaros, Ásotthalom, Csengele és Felgyő települések iskolái szerepelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.