Egészség

Egészségcseppek: depresszió és ami mögötte van + VIDEÓ

Egészségcseppek: depresszió és ami mögötte van + VIDEÓ

2014. április 28., hétfő
Egészségcseppek: depresszió és ami mögötte van + VIDEÓ

Odakint hétágra süt a nap, mégis legszívesebben a takaró alatt vészelné át a napot? A tavaszi depresszióról, a szorongást enyhítő gyógynövényekről Boros Ildikót, a szegedi Stefánia Klinika pszichológusát kérdeztük.

"Vannak olyan betegségek, amelyek az évek során nem egységesen jelentkeznek, ilyen a depresszió is. Tavasszal és ősszel mindig magasabb a friss megbetegedések száma, illetve magasabb az a már kezelt betegek depressziójának mélysége is" - kezdte

Boros Ildikó

. Habár a depresszió egy nagyon összetett betegség, nem állandósult állapot, hiszen a örömittas állapotokat mély letargia váltja és fordítva. A pszichiáter úgy tapasztalja, a közvélemény egyre nyitottabb a szakmai iránymutatás iránt, ma már nem csak kezelésként, hanem segítségként tekintenek a pszichológus munkájára. Még mindig nem vesszük olyan könnyedén, mint a nyugat-európai országokban, ahol krízishelyzetek, élethelyzeti elakadás, vagy egyszerű fáradékonyság miatt is tanácsadásért folyamodnak. "Sokkal könnyebb valakit visszabillenteni a tünetmentes állapotba, mintha már elhanyagolt lelki egészséggel fordul a szakemberhez. A Stefánia Klinikára leginkább hangulatzavarral, párkapcsolati problémával jelentkeznek, de az sem ritka, hogy egy családtag elvesztésének feldolgozásában kérnek segítséget." A fáradékonyság, levertség, szorongás, félelem a depresszió tünetei, amelyeket a viselkedésterápiával - a pszichoterápia egyik fajtájával - lehet kezelni. Mint megtudtuk, ilyenkor a pszichológus és a beteg közös feladata, hogy felszínre hozzák a negatív érzéseket kiváltó gondolatokat. Ha pedig egy kicsit értünk a gyógynövényekhez, bátran merjünk segítségért nyúlni hozzájuk. A macskagyökér, a citromfű, a komló, a hársvirág és a golgotavirág szorongásoldó, míg az enyhe depresszióban segítségünkre lehet az orbáncfű főzete.

Tekintse meg a Telin Tv riportját!

http://www.youtube.com/watch?v=94c96CBYx6s Kövesse a Stefánia Klinikát

weboldalukon

és a

Facebookon

is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.