Egészség

Egészséges életmódra ösztönzi a gyerekeket az új TEGY program

Egészséges életmódra ösztönzi a gyerekeket az új TEGY program

2013. április 11., csütörtök
Egészséges életmódra ösztönzi a gyerekeket az új TEGY program

Nyolc budapesti, hat debreceni és hat szegedi általános iskola diákjai ismerkedhetnek meg ebben az évben a Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) társadalmi célú kezdeményezés kiegyensúlyozott és egészséges életmódra ösztönző új oktatási programjával.

Az akció keretében a pedagógusok szakmai tréning során szakemberektől kapnak ajánlásokat az egészséges életmód hatékony, interaktív tanításához, valamint játékos, ismeretterjesztő órákat is tartanak, amelyek során az egészséges táplálkozással és életmóddal kapcsolatban hallhatnak fontos információkat a gyerekek - adta hírül közleményben a programot szervező Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. Az új oktatási programmal a TEGY a 7-14 éves gyermekek számára szeretne segítséget nyújtani abban, hogy játékos formában ismerhessék meg és sajátíthassák el az egészséges életmód és táplálkozás alapelveit. Az oktatási csomag mellett Hogyan lesz a tejből joghurt? címmel online képregénypályázatot is szerveznek, amelynek nyertesei látogatást tesznek majd a vállalat budapesti joghurtgyártó üzemében és egyik tejgazdasági partnerénél is. A kéthónapos egészséges életmódra ösztönző programba először a kőbányai diákok kóstolhatnak bele: az 5. osztályos gyerekek útmutatást kapnak az egészséges táplálkozás és életmód kialakításához, a mozgáshoz és a szabadidő aktív eltöltéséhez. Együttműködő partnerként kapcsolódott a programhoz a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) és a GYEP Alapítvány (Gyermekek Egészségnevelő Prevenciós Alapítványa) is. Az 1999-ben indult TEGY program a kezdetek óta több mint 274 millió forinttal segítette a magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központok által kezelt rákbeteg gyermekek rehabilitációját és egészséges klinikai táplálkozásukat segítő programok megvalósítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.