Egészség

Szűrővizsgálatokkal és váradással vár a szegedi Rotaract Egészségnapja

Szűrővizsgálatokkal és váradással vár a szegedi Rotaract Egészségnapja

2013. március 5., kedd
Szűrővizsgálatokkal és váradással vár a szegedi Rotaract Egészségnapja

A Szegedi Rotaract Club ismét megrendezi Egészségnapját, mely a hagyományokhoz híven a József Attila Tanulmányi és Információs Központban várja az érdeklődőket március 6-án, szerdán.

A mai rohanó világban a Szegedi Rotaract Club szervezői úgy gondolják, fontos odafigyelni saját egészségük mellett mások egészségének az épségére is, és emellett lehetőség szerint közösen tenni a segítségre szorulókért. A rendezvényük központi eseménye a véradás, melyben a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei szervezete segíti őket. TAJ-, lakcím és személyi igazolványuk bemutatása után a véradók izgalmas ajándékokban részesülnek. A Vöröskereszt munkatársai a lelkes véradóknak, a programunk támogatására biztosítanak egy főre szóló belépőt az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe, egy Borsodi poharat, 0,5 l vizet, csokit, virsli kupont, illatmintát. A klub pedig a Szegedi Retro Clubba, valamint Sing-Singbe szóló belépővel kedveskedik. A Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete segítségével vércukorszint-, vérnyomás- és testzsírszázalék-mérésre nyílik lehetőség, illetve BMI- és kilégzési CO-mérésre. A fiatalok körében látványosan növekszik a rendszeresen dohányzók köre, így a szervezők az egészségmegőrző programjukban elkerülhetetlennek tartják az elektromos cigaretta bemutatását. A szerkezet amellett, hogy csökkenti a rákkeltő anyagok bevitelét a szervezetbe, elősegíti, hogy a fogyasztó az ártalmatlan környezetét ne tegye ki passzív dohányzás káros hatásainak. A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kara pedig egy általános fogorvosi ellenőrzést végez. A 11-16 óráig tartó további programokat itt olvashatja: • Vöröskereszt: Véradás Ajándékok: mórahalmi belépő, Borsodi pohár, 0,5 l víz, csoki, virsli kupon, illatminta • Fogászati szűrés • SZOE Szegedi Orvostanhallgatók Egyesület: tesztek kitöltése, vérnyomásmérés, vércukorszintmérés, BMI-mérés, kilégzési CO-mérés, elektromos cigaretta bemutató, elsősegélynyújtás bemutatása • ETSZK: öregségszimulátor • Rendőrség: részeg szemüveg • Táplálkozási és Életvezetési Tanácsadás - Szekeres Edit • Fejbőranalízis - Gregus Zoltán • Kozmetikai tanácsadás RAC ajándékok : szórakozóhely-belépő: Retro Club, Sing-Sing Díszvendég : Dudás Zita- búvárúszó ABCOM Szeged KE női kosárlabda csapata

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.