Egészség

Több mint félmilliárd a vásárhelyi kórháznak + HANG

Több mint félmilliárd a vásárhelyi kórháznak + HANG

2010. április 28., szerda
Több mint félmilliárd a vásárhelyi kórháznak + HANG

A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház és Rendelőintézet rekonstrukciós programjának első elemeként megújulhat az intézmény legtöbb aktív osztályának helyet adó A épülete – közölte Kallai Árpád főigazgató szerdán az alföldi városban.

Az egészségügyi intézmények struktúraátalakítási pályázatán a város önkormányzata 492 millió forintos uniós támogatást nyert el, amelyet 10 százaléknyi saját erő egészít ki – mondta a szakember a fejlesztésről tartott sajtótájékoztatón. Az előreláthatólag 2012 közepére befejeződő fejlesztésnek köszönhetően javul az ellátás színvonala, jobbá válnak a munkakörülmények és költséghatékonyabbá tehető az intézmény működtetése – hangsúlyozta a főigazgató. A tervek szerint az esztendő végén, vagy 2011 elején induló munkák során az egész épületet akadálymentessé teszik, illetve korszerűsítik az energetikai hálózatot. Átépítik az alagsort, alagúttal kötik össze a szintén fejlesztendő sürgősségi osztállyal. Megújítják a központi sterilizálót is, ahol az emberi munka kiváltására számítógép irányítású, automatizált berendezéseket helyeznek üzembe – ismertette a fejlesztés részleteit

Kallai Árpád.

A program fontos eleme a betegirányítási és –tájékoztatási rendszer korszerűsítése. Ennek részeként az épületben kialakítanak egy központi betegfogadó egységet, és megújul az informatikai rendszer is – tudatta a szakember. Kallai Árpád elmondta, hogy az intézmény távlati tervei között szerepel az aktív fekvőbeteg-ellátó osztályok többségének helyet adó épület teljes rekonstrukciója és bővítése is. Ide kerülne a jelenleg pavilonrendszerben más épületekben működő gyerekosztály és onkológia is. Az igazgató, mint elmondta, bízik abban, hogy a kórház a jövőben visszakaphatja 2007-ben megszüntetett aktív ágyainak egy részét is.

Hallgassa meg a Rádió88 Kallai Árpáddal, az Erzsébet Kórház és Rendelőintézet igazgatójával készült hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.