Második alkalommal telik meg az égbolt repülőkkel

2017. szeptember 8., péntek · Egy hozzászólás

Második alkalommal rendezik meg a Szegedi Repülőnapok és Légiparádét szeptember 15-17. között a szegedi regionális repülőtéren, ahol számos különleges égi és földi program, sétarepülések közül válogathatnak a látogatók. Tovább »

Több mint száz év Szeged fölött

2017. április 30., vasárnap · Egy hozzászólás

li2_repulonap_szeged2_gs

A szegedi aviatika egyidős a magyarral, múltja a XVIII. század végéig nyúlik vissza. A reptér 102 éve működik, de kezdetben katonai és nem sportcélokat szolgált. Napjainkig követtük végig a város Ikaroszainak történetét. Tovább »

Csődbűncselekmény gyanújával újabb feljelentés Szeviép-ügyben

2017. április 10., hétfő · 44 hozzászólás

szabo_balint_repuloter02_gs

Csődbűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a járási ügyészségen a Szeviép-károsultak egy részét képviselő jogász a Biztonsági Üzem Kft.-vel kapcsolatban. A céget annak felszámolásáig vezető férfi jelenleg a szegedi repülőtér igazgatója, akihez talicskával ment a károsultak pénzéért immár másodízben Szabó Bálint, a meg nem térült 429 millió forintot kérve a két tucat károsult nevében. Tovább »

B. Nagy László: Polgármestertől függetlenül Szeged kapja a fejlesztéseket

2017. január 31., kedd · 42 hozzászólás

bnagy_sajttaj002kf

A fejlesztési biztost a miniszterelnök által bejelentett fejlesztésekről kérdeztük. B. Nagy László szerint saját erőből évtizedekbe tellene megvalósítani a most beharangozott beruházásokat. Arról is beszélt, miről egyeztettek a miniszterelnökkel a zárt ajtók mögött a Fidesz szegedi székházában. Tovább »

A földről vigyázzák az ég biztonságát

2016. szeptember 26., hétfő · Hozzászólok

legiiranyitas001kf

Az ország legforgalmasabb repterei közé tartozik a szegedi, ami a földi személyzet számára gyakran kihívásokat tartogat. Ez fokozottan érvényes a kettes kategóriájú repülőtér repüléstájékoztató tisztjeire is. A toronyban ülő emberek munkájának jártunk utána. Tovább »

Besenyei Péter kápráztatta el a szegedieket + FOTÓK

2016. szeptember 17., szombat · Egy hozzászólás

repulonap_szeged_szombat08_gs

Kész hidegháborús arzenál várta a szegedieket: a Liszunov Li-2 szállítógép mellett, Mi-2 helikopter és L-29 gyakorlógép is repült a felhők között. A nap sztárja azonban egyértelműen Besenyei Péter volt. Tovább »

Légi-, majd sötétedés után fényparádéval nyitott a szegedi repülőnapok + FOTÓK

2016. szeptember 17., szombat · 6 hozzászólás

repulonap_pentek19_gs

Ennyien még sosem figyelték Szeged egét ámulattal, mint az I. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé nyitónapján, ami sötétedés után tűzzsonglőrök és hőlégballonok látványos bemutatójával zárult. Tovább »

Bohócdoktorok a Szegedi Légiparádén

2016. szeptember 13., kedd · Egy hozzászólás

repolunap_bohocdoktor

A 2016-ban 100 éves Szegedi Repülőtéren szeptember 16-17-18-án három napos nagyszabású légiparádén nagyszabású programsorozat várja a repülés iránt érdeklődőket. Az eseményen a légi csodák mellett részt vesz a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata is. Tovább »

Bortér és repülőnapok – Szeptember közepi égi és földi ünnep Szegeden

2016. szeptember 8., csütörtök · 11 hozzászólás

bor_ter_sajttaj02_gs

Szeptember közepén ismét felpezsdül Szeged városa, míg a Dóm téren a borkedvelőket várják immáron hatodszor, a 100+1 éves születésnapját ünneplő Szegedi Repülőtér először mutatkozik be a nagyközönség előtt látványos légiparádéval és drónversennyel többek között. Tovább »

Nem sértettek a Szeviép-károsult alvállalkozók? – Talicskával ment a pénzükért Szabó Bálint + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. február 9., kedd · 14 hozzászólás

szabo_balint02_gs

Feloldották a Szeviép-vezérek vagyonzárolását, a járásbíróság az 500 hitelezőt nem tekinti sértettnek az eljárásban, így az egyik leányvállalat egykori vezetőjéhez talicskával ment a károsultak pénzéért Szabó Bálint. Báló Tamás úgy reagált, hogy alaptalanok a vádak, pénzkitalicskázásról szó sem lehetett. Tovább »

Szegedi Jobbik: Közel-keletieket oktatnak repülőgép-vezetésre? (FRISSÍTVE)

2016. január 28., csütörtök · 10 hozzászólás

toth_peter02_gs

Tóth Péter szeretné tudni, igaz-e, hogy motoros repülőgépek vezetésére készítenek fel közel-keletieket Szegeden. Szerinte ez akár biztonsági kockázatokat is jelenthet. Az SZKT ügyvezetője azt nyilatkozta lapunknak, hogy tavaly tényleg kiképeztek a repülőtéren mintegy húsz külföldi pilótát, köztük törököket is, de ezt nem az önkormányzati cég, hanem két magántársaság vállalta. Tovább »

Különlegességek a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé programsorozatában

2015. szeptember 4., péntek · Hozzászólok

repulonap_plakat

A Szegedi Repülőtér idén, 2015-ben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, a jeles alkalomból Szeged Város Önkormányzata és az üzemeltető Szegedi Közlekedési Kft. három napon át tartó rendezvénysorozattal várja a kilátogatókat. Tovább »

Hat ország képviselői ugrottak Szeged felett + FOTÓK

2012. szeptember 4., kedd · Hozzászólok

Román, szerb és lengyel katonák is megjelentek Szeged légterében a hétvégén: a nemzetközi ejtőernyős célbaugró versenyen induló csapatoknak egy kilométer magasságból kiugorva kellett egy alig két centiméteres kört eltalálniuk. A legjobb tíz között szegedi ernyősök is végeztek.
Tovább »

Ejtőernyősök ugranak célba három napon át a reptéren

2012. augusztus 28., kedd · Hozzászólok

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a hét végén a szegedi repülőtéren a MATASZ Kupa Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Versenyt. A programban részt vevők az ejtőernyőzés népszerűsítése mellett a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon is részt vesznek: a szegedi paprikát „légi úton” szállítják a rakpartra.
Tovább »

Hetvenéves bombázó landolt Szegeden + FOTÓK, VIDEÓ

2012. július 22., vasárnap · 21 hozzászólás

Egy ikermotoros B-25 Mitchell bombázó és egy Bo-105-ös, egyedülálló akrobatikus mutatványokra képes helikopter érkezett vasárnap délután a szegedi repülőtérre. A Red Bull Flying flottájába tartozó járművek Bukarestről hazafelé tartva mutatkoztak be a Tisza-parti közönségnek.
Tovább »