Exit poll: a CDU kapta a legtöbb szavazatot a Saar-vidéki tartományi választáson

2017. március 26., vasárnap · Hozzászólok

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) kapta a legtöbb szavazatot a németországi Saar-vidéken tartott vasárnapi tartományi (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint. Tovább »

Merkel elutasítja a pénzügyi szankciókat a közös döntésekkel vagy a jogállamisággal szembeforduló tagállamok ellen

2017. március 26., vasárnap · Hozzászólok

Angela Merkel elutasítja, hogy az uniós támogatások csökkentésével büntessék a közös döntések végrehajtásától elzárkózó vagy a jogállamiság ellen vétő tagállamokat. A német kancellár erről az EU jövőjéről szóló római nyilatkozat aláírásának alkalmából az ARD országos köztelevízióban vasárnap sugárzott interjúban beszélt. Tovább »

Illegális bevándorlás – Elfogtak egy szír férfit Magyarországon, akit a német rendőrség keresett

2017. március 23., csütörtök · 2 hozzászólás

A német hatóság emberölés elkövetése miatt adott ki elfogatóparancsot az ellen a szír férfi ellen, akit Magyarországon vettek őrizetbe – olvasható a rendőrség honlapjára csütörtökön feltett közleményben. Tovább »

Szijjártó: a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni Magyarországot

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Szijjártó Péter

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán. Tovább »

Donald Trump a közös érdekeket hangsúlyozta Angela Merkellel való találkozója után

2017. március 17., péntek · Hozzászólok

Az Egyesült Államok és Németország közös érdekeit hangsúlyozta Angela Merkel német kancellárral tartott közös sajtóértekezletén pénteken a washingtoni Fehér Házban Donald Trump amerikai elnök. Donald Trump és Angela Merkel első ízben találkozott egymással. Tovább »

Németországban a tervezettnél több közpénzt kellett fordítani tavaly a menedékkérőkre

2017. március 10., péntek · Hozzászólok

Németországban tavaly a tervezettnél jelentősen több közpénzt kellett fordítani a menedékkérők ellátására és integrációjára a szövetségi parlament (Bundestag) tudományos szolgálatának előzetes számításai szerint, amelyekről a Die Welt című lap számolt be pénteken. Tovább »

Német lap: Merkel a német határok lezárására készült 2015 szeptemberében

2017. március 5., vasárnap · Hozzászólok

Angela Merkel német kancellár és kormánya a migrációs válság eddigi legsúlyosabb szakaszában, 2015 szeptemberében arra készült, hogy lezárja Németország déli határát, és ez azért nem történt meg, mert senki sem vállalta a felelősséget a döntésért – írta a Welt am Sonntag (WAS) című vasárnapi német lap. Tovább »

Következő oldal »