Tovább fogyunk, de nőtt a házasulási kedv Csongrád megyében

2017. október 11., szerda · Hozzászólok

Az elvándorlás is szerepet játszik abban, hogy Csongrád megye lakossága 3000 fővel fogyott, és az országos bővüléssel szemben a lakásépítések száma is csökkent. A KSH „Fókuszban a megyék” című legfrissebb kiadványából kiderül, hogy a foglalkoztatás bővült a versenyszférában és többen is házasodtak, mint egy évvel korábban. Tovább »

Varga: a bérmegállapodás januárban már hatással volt a keresetek növekedésére

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Nagyon komoly mértékben, 10 százalékkal nőttek a keresetek januárban az egy évvel korábbihoz képest, ami mutatja, hogy a tavaly megkötött bérnövekedési és adócsökkentési megállapodásnak már januárban jelentős hatása volt – mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten. Tovább »

A fiataloknak a fizetés, az idősebbeknek a biztonság a fontosabb

2016. november 21., hétfő · Hozzászólok

A 40 körüli munkavállalók keresik a legtöbbet, a legkevesebb fizetésre pedig az 55 év felettiek és a pályakezdők számíthatnak Magyarországon. A fiataloknak a fizetés, az idősebbeknek a biztonság a fontosabb – derül ki a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu online bérfelmérés legújabb kutatásából. Tovább »

KSH: tovább gyorsult a keresetek emelkedése szeptemberben

2014. november 21., péntek · Hozzászólok

Szeptemberben 2,4 százalékra gyorsult a havi bruttó és nettó átlagkeresetek emelkedése az egy évvel korábbihoz képest az augusztusi 2,2 százalékról, a közfoglalkoztatottak nélkül az éves növekedési ütem 4,4 százalékra emelkedett a megelőző havi 3,9 százalékról – közölte a KSH pénteken. Tovább »

Négy százalék fölötti a reálbér-emelkedés az elemzők szerint

2014. július 18., péntek · Hozzászólok

A negatív infláció miatt magas a reálbérek emelkedése, több mint 4 százalék, ami a fogyasztás további bővülését vetíti előre – mutattak rá banki elemzők a májusi keresetalakulást értékelve. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hangsúlyozta, hogy tovább folytatódik a reálbér-emelkedés Magyarországon. Tovább »

Fidesz: Tovább nőttek a reálkeresetek

2013. november 20., szerda · 3 hozzászólás

Kilenc hónapja tart a bérek vásárlóértékének emelkedése. Az év első 9 hónapjában a bruttó átlagkeresetek 3,6 százalékkal, a nettó átlagkeresetek pedig 5 százalékkal nőttek. Tavaly szeptemberhez képest 5 százalékos a reálbér-emelkedés is – reagált a KSH szerdán ismertetett adataira Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője. Tovább »

Szeptemberben öt százalékkal nőttek a keresetek

2013. november 20., szerda · Hozzászólok

A bruttó átlagkeresetek 5,0, a nettó átlagkeresetek 6,4 százalékkal haladták meg az idén szeptemberben az egy évvel korábbit – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel. A reálkeresetek – az 1,4 százalékos szeptemberi inflációval számolva – 4,9 százalékkal nőttek a családi adókedvezmény hatását nem számítva.
Tovább »

Az országos intézetekben keresnek a legjobban az orvosok

2013. augusztus 6., kedd · Hozzászólok

Az egészségügyben dolgozók bruttó átlagkeresete a 223 028 forintos nemzetgazdasági átlaggal szemben 203 189 forint volt 2012-ben, 16 százalékkal (28 ezer forinttal) magasabb, mint 2011-ben – ismerteti a Napi Gazdaság keddi száma a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet adataira hivatkozva.
Tovább »

223 000 forint volt a bruttó átlagkereset 2012-ben

2013. február 21., csütörtök · 5 hozzászólás

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 223 000 forint volt 2012-ben; nemzetgazdasági szinten a bruttó keresetek 4,6 százalékkal haladták meg az előző évit, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek pedig 2,0 százalékkal emelkedtek 144 000 forintra – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
Tovább »

Csongrád megyében a legkevesebb a bruttó átlagbér

2010. június 16., szerda · Egy hozzászólás

Magyarországon Budapesten és Fejér megyében a legmagasabb az átlagos bruttó havi jövedelem, a fővárosban 265.400, Fejérben 210.000 forint az átlagkereset – derül ki a Workania állásportál által működtetett Merces fizetési felmérés legfrissebb adataiból. Az átlagbér Csongrád megyében a legalacsonyabb.
Tovább »