Varga: a gazdaság versenyképességét az határozza meg, hogy a vállalkozások mennyire innovatívak

2017. május 11., csütörtök · Hozzászólok

Varga Mihály

Az ország, a gazdaság versenyképességét az határozza meg, hogy a vállalkozások mennyire innovatívak – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a “Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerés átadó ünnepségén csütörtökön, Budapesten. Tovább »

Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

2017. március 29., szerda · 2 hozzászólás

Magyarország egyre inkább innovációs központtá kíván válni, ezért a jövő évtől minden kutatásfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít – jelentette ki Szijjártó Péter a think.BDPST elnevezésű innovációs konferencián szerdán a fővárosban. Tovább »

NGM: 1300 milliárdos forrás áll a magyar tudomány és innováció rendelkezésére

2017. március 20., hétfő · Hozzászólok

pecs_egyetem

Megközelítőleg 1300 milliárd forint forrás áll a magyar tudomány, kutatás-fejlesztés és innováció rendelkezésére 2020-ig – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Pécsett. Tovább »

Balog: Magyarország bekerült Európa egyik legjelentősebb tudásközpontjába

2017. január 26., csütörtök · Hozzászólok

Balog Zoltán

Magyarország teljes jogú tagja lett az Európai Innovációs és Technológiai Intézet információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó társulásának (EIT Digital), ezáltal az ország a digitális elit részévé vált, kutatási és innovációs potenciálja bekerült Európa egyik legjelentősebb tudásközpontjába – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az EIT Digital csütörtöki rendezvényén Budapesten. Tovább »

Meghirdették a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot

2016. november 24., csütörtök · Hozzászólok

Kiírta a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel közösen, a díjjal hagyományosan az év legjelentősebb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményét ismerik el – jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke csütörtökön Budapesten, a Magyar Innovációs Klub rendezvényén. Tovább »

Közzétették a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

2016. augusztus 1., hétfő · Hozzászólok

A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) finanszírozott a “Stratégiai K+F műhelyek kiválósága” és a “K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című felhívás első pályázati fordulójának nyerteseit – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a szegedi egyetem és a BHE Csoport

2016. július 21., csütörtök · Hozzászólok

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem és a BHE Csoport Szegeden. Az együttműködés során az SZTE és a BHE Csoport nevében a BHE Innovációs és Befektetési Kft. többek között az egyetem tulajdonát képező szolgálati találmányok és know-how-k értékesítésére külön licencia szerződéseket kötnek. A megállapodás értelmében a cég tulajdonában lévő, az egyetemnek továbbfejlesztésre átadott termékek értéknövekedése után az egyetemet meghatározott ellenérték illeti meg. Tovább »

Nemzetközi innovációs versenyen nyert különdíjat az SZTE hallgatója

2016. május 18., szerda · Hozzászólok

Bevásárlós mobil alkalmazással nyerte el Bálint Karola, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar első éves programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén (Intel ISEF). A ShopMap nevű app-on saját bevásárló listánkat jeleníthetjük meg, majd az okos alkalmazás optimális útvonalat határoz meg a boltban, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban találjuk meg a vásárolni kívánt termékeket.
Tovább »

Következő oldal »