Csapadékosabb idő várható a jövő héten

2017. február 5., vasárnap · Hozzászólok

eso_vihar_felhoszakadas_zivatar

A következő napokban többször várható csapadék, eső, gyenge ónos eső, gyenge havazás is. Emellett kisebb lehűlésre is lehet számítani, a leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakulhatnak a minimumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Másodfokú figyelmeztetések az ónos eső és a havazás miatt péntekre

2017. január 12., csütörtök · Hozzászólok

Három megyére és a fővárosra az ónos eső, szintén három megyére a havazás veszélye miatt adott ki másodfokú figyelmeztetést péntekre a meteorológiai szolgálat. Hajnalban a tartós ónos eső jégpáncélt okozhat, a nap folyamán pedig több helyen 10, néhol akár 20 centiméternél is több hó hullhat. Emellett számos megyében eső, ónos eső, néhol a viharos szél veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki. Tovább »

Csapadékosan indul a hétvége, néhol 10-20 centi hó is hullhat

2017. január 12., csütörtök · Hozzászólok

2014_havazas22_gs

Csapadékosan indul a hétvége, ónos esőre is készülni kell, emellett sok eső és hó várható: néhol 10-20 centi hó is hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint kezdetben a leghidegebb órákban is fagypont körül alakul a hőmérséklet, de átmeneti enyhülés után a hét végére ismét mínusz 10 Celsius-fok alatt alakulhatnak a minimumok. Tovább »

Havazással, lehűléssel kezdődik az év

2017. január 1., vasárnap · Egy hozzászólás

2014_havazas22_gs

A következő napokban többfelé várható havazás, de viharos szélre és komolyabb lehűlésre is készülni kell. A leghidegebb helyeken mínusz 18 Celsius-fokig csökkenhet a hőmérséklet, s néhol még napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Hótakaró helyett latyak Szegeden – húsz centiméter friss csapadékot jósoltak, jóval kevesebb érkezett (FRISSÍTVE)

2016. január 7., csütörtök · 11 hozzászólás

havazas_januar_03_gs

Öt centiméter hóval érkezett meg a hét negyedik napja Szegedre. Csütörtökre a havazás, illetve a hófúvás veszélye miatt adott ki több megyére figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Néhol 20 centiméternél is több hó hullhat.
Tovább »

OKF: a Dunántúlon téli útviszonyokra kell számítani

2015. január 25., vasárnap · Hozzászólok

A dunántúli megyékben havazás és helyenként hófúvás nehezíti a közlekedést, az érintett területek útjain lassú a haladás, folyamatosak a balesetek, az árokba csúszások – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap délelőtt az MTI-t. Tovább »

A Dunántúlon több helyen nehéz közlekedni a havazás miatt

2015. január 25., vasárnap · Hozzászólok

A Dunántúlon több helyen nehezíti a közlekedést a havazás és a hófúvás, vasárnap hajnalban egy mellékutat le kellett zárni Veszprém megyében, de elzárt település nincs. A hófúvás veszélye miatt már három megyében narancssárga, vagyis másodfokú riasztások vannak érvényben. Tovább »

Fogcsikorgató szilveszter után enyhülés az újév első napjain

2015. január 1., csütörtök · Hozzászólok

2014_havazas17_gs

Az év első hétvégéjén némileg enyhül a hideg: néhol éjszaka sem csökken fagypont alá a hőmérséklet. Emellett ismét várható havazás, hózápor, s a szél is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Folyamatosan havazik a Dunántúlon, több sztráda is sónedves, latyakos

2014. december 28., vasárnap · Hozzászólok

Folyamatosan esik a hó a Dunántúl nagy részén, Bács-Kiskun megye déli területein és Csongrádban, több autópálya burkolata sónedves, latyakos, és sok helyen az erős szél is gondot okoz – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője vasárnap este az MTI-t. Tovább »

Szombat estétől komoly havazás nehezítheti a közlekedést

2014. december 27., szombat · Hozzászólok

A szombat estétől a Dunántúlon, majd vasárnaptól a Dél-Alföldön is várható erős havazás miatt arra figyelmeztet a katasztrófavédelem, hogy az autósok csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak, és készítsenek a gépkocsiba meleg takarót és folyadékot. Tovább »

Konok vikingek és a Dickens-mesék fehér karácsonya

2014. december 27., szombat · 5 hozzászólás

havazas_mti_vgy

Minden karácsonyi történet hóesésben játszódik, így mi is sóvárgunk a havas szentesték után. Átlagosan azonban jó, ha háromból egy karácsonyunk fehér, ami a globális felmelegedés hatásai miatt még ritkább lesz majd. Egyes teóriák szerint a legutolsó jégkorszak sem ért véget, egy enyhébb időszakát éljük csupán – szegedi éghajlattörténésszel beszélgettünk erről. Tovább »

Következő oldal »