Összefogással az élhető jövőért – Készül Csongrád Megye Klímastratégiája

2017. június 16., péntek · 9 hozzászólás

klimastrategia_konferencia014kf

A század végére a nyári középhőmérséklet 4-5 Celsius fokkal is növekedhet és a csapadékmennyiség tovább fog csökkenni Csongrád megyében, ezért is sürgető, hogy a klímaváltozás gazdasági és társadalompolitikai kihívásaira válaszokat tudjunk adni – hangzott el a Csongrád Megye Klímastratégiájának készítéséhez kapcsolódó szakmai nyitókonferencián Mórahalmon. Tovább »

A növények is stresszelnek

2016. szeptember 3., szombat · Hozzászólok

krumpli_burgonya_mezogazdasag

A szárazság a klímaváltozás egyik legsúlyosabb következménye, amely károsan hat a növénytermesztésre is. A növénynemesítők kiemelt célja ezért olyan fajták létrehozása, amelyek képesek elviselni a meleg, csapadékmentes időjárást is. Egy fiatal magyar kutató szárazság okozta stressz tűrési kísérlete megoldást nyújthat a termelők számára, mivel 3 burgonyafajta esetében is kiemelkedő stressz toleranciát igazolt.
Tovább »

A globális felmelegedés miatt számtalan város alkalmatlanná válhat olimpia rendezésére

2016. augusztus 12., péntek · Hozzászólok

A globális felmelegedés miatt az északi félteke legtöbb városa alkalmatlanná válhat arra 2085-re, hogy nyári olimpia házigazdája legyen, köztük van Isztambul, Madrid, Róma, Párizs és Budapest, amelyek pályáztak vagy pályáznak a 2020-as vagy a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére, vagy Tokió a 2020-as játékok helyszíne – állapították meg amerikai tudósok. Tovább »

Az egész Földnek össze kell fogni a globális felmelegedés ellen

2016. április 26., kedd · Egy hozzászólás

The_Earth_seen_from_Apollo_17

Baranyai Gábor miniszteri biztos beszélt Szegeden a párizsi klímamegállapodás jelentőségéről a Föld Napja alkalmából. Az utóbbi kétszáz évben közel egy fokot emelkedett a bolygó átlaghőmérséklete, ha a folyamatot nem állítjuk meg, az milliárdok életét befolyásolhatja negatívan. Tovább »

Következő oldal »