Gesztenyefát ültettek az algyői iskolások + FOTÓK

2017. április 30., vasárnap · Hozzászólok

szechenyi_2020_kohezios_alap

faultetes007kf

Csongrád megye minden településén fákat ültettek a Csongrád Megyei Önkormányzat projektje keretében a Föld napjához kapcsolódóan. Algyőn az iskola előtti tér vadgesztenyefával gazdagodott. Tovább »

A költségvetési forrás adott, mégis megtorpan az alsóvárosi gesztenyesor rehabilitációja?

2015. október 28., szerda · 4 hozzászólás

gesztenyes03kf

A városképi jelentőségű Szentháromság utcai gesztenyesor megújítását 2018-ig ütemezte be a város, ám idén nem kezdődtek meg a tervezett munkálatok, holott a költségvetésben több mint 9 milliót különítettek el erre a célra. Tovább »

Félezer facsemetével gazdagodik az ősz folyamán Szeged + FOTÓK

2015. szeptember 30., szerda · 3 hozzászólás

kornyezetgazdalkodas_parkok08_gs

Míg idén tavasszal négyszáz, most az őszi időszakban ötszáz facsemete ültetését tervezi a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Makrai Lászlótól megtudtuk, hogy az őszi virágültetést október közepe előtt kezdi meg a társaság. Tovább »

Föld-napi faültetés az Arany János iskolánál + FOTÓK

2015. április 22., szerda · 4 hozzászólás

folg_napja_kht12_gs

Madárbarát kerttel gyarapodott az Arany János Általános Iskola, ahol a közösségi fa- és cserjeültetésből a tanulók is kivették részüket. A Föld Napja alkalmából egynyári és évelő virágokkal is gazdagodott az iskola és környéke a környezetgazdálkodási cég jóvoltából. Tovább »

Fasorban se lennénk a szegedi LMP nélkül

2014. október 8., szerda · 24 hozzászólás

lmp_fak_ia

A Városkép- és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként az LMP-s Szentistványi István négy éve harcol a fák indokolatlan kivágása ellen. A zöld párt szegedi munkájának köszönhetően roboghat lombok között a villamos a Petőfi Sándor sugárúton, valamint ők akadályozták meg a Dugonics tér fasorának felszámolását is. Tovább »

Ötvenmillióból újul meg a vadgesztenyesor Alsóvároson

2014. július 3., csütörtök · 6 hozzászólás

SZS20140702_gesztenye_szentharomsag_002

Két ütemben 2018 év végéig megújul a Szentháromság utcai vadgesztenyesor, miután a közgyűlés támogatta Hüvös László előterjesztését. A városképi jelentőségű, jelenleg igencsak foghíjas fasor megújítására idén kilencmillió forintot fordítanak. Tovább »

Hatvanezer fáról készül adatbázis Szegeden + FOTÓK

2013. október 21., hétfő · 4 hozzászólás

stefania_kht09_gsSzeged belvárosában közel három és félezer fát vettek jegyzőkönyvbe magasságuk, elhelyezkedésük és egészségi állapotuk alapján szeptembertől. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az SZTE éghajlattani tanszékének munkatársaival a város teljes fás vegetációját felméri a közeljövőben. Tovább »

Jógázz Szegedért – jótékonysági rendezvény a Széchenyi téren

2013. április 19., péntek · Hozzászólok

joga01A Jalagati klub Szeged legnagyobb jógastúdióival karöltve tart jótékonysági rendezvényt a Széchenyi téren vasárnap. Egészségünk megőrzése mellett a városkép zöldebbé tételéhez is hozzájárulhatunk: a bevételt a szervezők facsemeték ültetésére ajánlják fel a városnak.
Tovább »

Ismét 50 díszmeggyfát ültettek a kecskési főút mellé + FOTÓK

2013. április 13., szombat · Egy hozzászólás

faultetes0_gsTavaly májusban a városból Röszke felé tartó oldalon, idén pedig a Szeged belvárosa felé haladó részen ültettek fákat Kecskéstelepen a helyiek, képviselőjük, Nógrádi Tibor segítségével. Így hamarosan egy szép fasor fogadja majd a Röszke felől érkezőket.
Tovább »

Hárscsemeték szegélyezik a Somogyi utcát + FOTÓK

2012. november 8., csütörtök · 14 hozzászólás

Hársfákkal és kőrisekkel gazdagodott a Somogyi és a Toldy utca: a Dugonics tér és a környező utcák felújítása során csütörtök délelőtt daruskocsikkal helyeztek el facsemetéket a két utcában.
Tovább »

A kecskésiek 50 díszmeggyfát ültettek a főútra + FOTÓK

2012. május 28., hétfő · 16 hozzászólás

A Röszkéről érkezőket hamarosan pirosbogyós út fogadja Kecskés István-telepen, ugyanis a helyiek a képviselőjük, Nógrádi Tibor és a Kecskési CIKÉR Egyesület segítségével meggyfák ültetésével díszítik főútjukat.
Tovább »

Olimpiai és világbajnok „csónakosok” ültettek fákat + FOTÓK

2012. április 20., péntek · 5 hozzászólás

Az EDF DÉMÁSZ 15 fát ajándékozott a városnak, ezek közül 3 ezüst hársat a cég által támogatott élsportolók részvételével ültettek el a Mátyás téri játszótér mellé. Két olimpiai bajnokunk, Janics Natasa és Vajda Attila is lapátot ragadott.
Tovább »

Faültetés és szemétszedés a Greenpeace szervezésében + FOTÓK

2011. december 20., kedd · 6 hozzászólás

A Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola az ősz folyamán a város területén és a városvezetéssel egyetértésben sok fát ültetett saját csemetekertjéből, így pótolva a felújítások során kivágott fákat. Ezen kívül lombeltakarítási munkálatokat is végeztek, mindez ugyanis beletartozik a gyerekek gyakorlati oktatásához.
Tovább »

Facsemeték kerültek több óvodába és iskolába + FOTÓK

2011. május 31., kedd · 28 hozzászólás

klebelsberg_fa_ovoda_it (12) A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg az a projekt, melyben a Levegő Munkacsoport helyi társadalmi szervezetekkel összefogva lép fel a szakmailag indokolatlan fakivágások ellen négy régió egy-egy nagyvárosában. Szegeden a projekt záróeseményeként az Életharmónia Alapítvány és a Védegylet Szegedi Csoportjának aktivistái 31 fát ültettek el 14 szegedi oktatási intézményben.
Tovább »

Lakossági összefogással születő fasor Szentmihályon + FOTÓK

2011. április 12., kedd · 11 hozzászólás

szentmihaly_faultetes_it (01) Közel harmincéves álom vált valóra, amikor lakossági összefogással egy új fasor telepítését kezdték meg Szeged-Szentmihály lakosai. Közel harmincan gyűltek össze szombat reggel, hogy elültessék azt a 36 fát – köztük gömbkőrist, berkenyét, magas növésű, és lehajló ágú díszcseresznyét –, melyet egyelőre közadakozásból, 400 ezer forintért vásároltak meg. Nógrádi Tibor, a településrész önkormányzatai képviselője is aktívan segédkezett a telepítésben.
Tovább »

Föld Napja – bőséges egyetemi programok

2009. április 21., kedd · Hozzászólok

Föld Napja: faültetés, haszontalan termékek kiállítása, zöld kvíz, kerékpár-szépségversenyre, tavaszi lomtalanítás… A bolygónk megőrzésének szentelt naphoz idén is bőséges programsorozattal kapcsolódik a Szegedi Tudományegyetem április 22-én. Tovább »

Fiatal vállakozók Szegedért: fát ültet a JCI Szeged

2008. november 14., péntek · Hozzászólok

Faültetésre készül az idén megalakult Junior Chamber International (JCI) Szeged szervezete. Ez egy olyan, fiatal vállalkozókból, cégvezetőkből álló non-profit társulás, amely a Szegedet fejlesztő kezdeményezések mellé áll, és saját szervezésű programjaival, társadalmi szerepvállalásával próbál egy élhetőbb környezetet teremteni – tájékoztat a szervezet közleménye. Tovább »