Gesztenyefát ültettek az algyői iskolások + FOTÓK

2017. április 30., vasárnap · Hozzászólok

szechenyi_2020_kohezios_alap

faultetes007kf

Csongrád megye minden településén fákat ültettek a Csongrád Megyei Önkormányzat projektje keretében a Föld napjához kapcsolódóan. Algyőn az iskola előtti tér vadgesztenyefával gazdagodott. Tovább »

A költségvetési forrás adott, mégis megtorpan az alsóvárosi gesztenyesor rehabilitációja?

2015. október 28., szerda · 4 hozzászólás

gesztenyes03kf

A városképi jelentőségű Szentháromság utcai gesztenyesor megújítását 2018-ig ütemezte be a város, ám idén nem kezdődtek meg a tervezett munkálatok, holott a költségvetésben több mint 9 milliót különítettek el erre a célra. Tovább »

Félezer facsemetével gazdagodik az ősz folyamán Szeged + FOTÓK

2015. szeptember 30., szerda · 3 hozzászólás

kornyezetgazdalkodas_parkok08_gs

Míg idén tavasszal négyszáz, most az őszi időszakban ötszáz facsemete ültetését tervezi a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Makrai Lászlótól megtudtuk, hogy az őszi virágültetést október közepe előtt kezdi meg a társaság. Tovább »

Föld-napi faültetés az Arany János iskolánál + FOTÓK

2015. április 22., szerda · 4 hozzászólás

folg_napja_kht12_gs

Madárbarát kerttel gyarapodott az Arany János Általános Iskola, ahol a közösségi fa- és cserjeültetésből a tanulók is kivették részüket. A Föld Napja alkalmából egynyári és évelő virágokkal is gazdagodott az iskola és környéke a környezetgazdálkodási cég jóvoltából. Tovább »

Fasorban se lennénk a szegedi LMP nélkül

2014. október 8., szerda · 24 hozzászólás

lmp_fak_ia

A Városkép- és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként az LMP-s Szentistványi István négy éve harcol a fák indokolatlan kivágása ellen. A zöld párt szegedi munkájának köszönhetően roboghat lombok között a villamos a Petőfi Sándor sugárúton, valamint ők akadályozták meg a Dugonics tér fasorának felszámolását is. Tovább »

Ötvenmillióból újul meg a vadgesztenyesor Alsóvároson

2014. július 3., csütörtök · 6 hozzászólás

SZS20140702_gesztenye_szentharomsag_002

Két ütemben 2018 év végéig megújul a Szentháromság utcai vadgesztenyesor, miután a közgyűlés támogatta Hüvös László előterjesztését. A városképi jelentőségű, jelenleg igencsak foghíjas fasor megújítására idén kilencmillió forintot fordítanak. Tovább »

Hatvanezer fáról készül adatbázis Szegeden + FOTÓK

2013. október 21., hétfő · 4 hozzászólás

stefania_kht09_gsSzeged belvárosában közel három és félezer fát vettek jegyzőkönyvbe magasságuk, elhelyezkedésük és egészségi állapotuk alapján szeptembertől. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az SZTE éghajlattani tanszékének munkatársaival a város teljes fás vegetációját felméri a közeljövőben. Tovább »

Jógázz Szegedért – jótékonysági rendezvény a Széchenyi téren

2013. április 19., péntek · Hozzászólok

joga01A Jalagati klub Szeged legnagyobb jógastúdióival karöltve tart jótékonysági rendezvényt a Széchenyi téren vasárnap. Egészségünk megőrzése mellett a városkép zöldebbé tételéhez is hozzájárulhatunk: a bevételt a szervezők facsemeték ültetésére ajánlják fel a városnak.
Tovább »

Következő oldal »