Bemutatkoztak a Szegedi Nemzeti Színház új színészei + FOTÓK

2017. április 20., csütörtök · Egy hozzászólás

szinhaz_sajttaj002kf

Hat új színésszel bővül a drámatagozat. Gazdag programmal zárja az évadot a színház, a saját darabok mellett fesztiválokkal és vendégszereplésekkel is készülnek. Gondolnak a rászorulókra, a gyermekek mellett az idős színházi dolgozókat is segíti egy-egy rendezvény. Tovább »

Jövő péntektől indulnak a Szegedi Karácsonyi Hetek

2016. november 16., szerda · 14 hozzászólás

karacsonyi_vasar_sajttaj001kf

November 25-étől december 24-ig tartanak a Szegedi Karácsonyi Hetek, ahogy azt már megszokhattuk, a tradicionális Széchenyi téri advent mellett a megújult Dóm téri kézművesvásár, és a Dugonics téri gasztro helyszín teszi teljessé az ünnepi heteket. Tovább »

Beatünneppel emlékeznek meg az Illés együttes elmúlt 50 évéről + FOTÓK

2015. március 11., szerda · Egy hozzászólás

illes50_12_gsAz Illés-együttes az 1960-as és 1970-es évek legnépszerűbb magyar beatzenekara, de nem túlzás azt állítani, hogy berobbanása óta máig az egyik legkedveltebb együttes. Dalaik feldolgozás formájában gyakori vendégek a kis zenekarok fellépésein, házibulikon pedig még mindig előszeretettel válogatnak az Illés-életműből. Az 50 esztendős együttes március 28-án jubileumi fellépéssel örvendezteti meg a szegedieket.
Tovább »

Bródy: Alföldi komolyan vette az István, a királyt

2013. augusztus 27., kedd · 8 hozzászólás

istvan_a_kiraly09_gsRendkívül izgalmasnak és felkavarónak tartja Bródy János Alföldi Róbert István, a király rendezését. A szövegíró az MTI-nek elmondta: az előadás hatását az 1983-as bemutatóhoz tudja hasonlítani, és örül, mert Alföldi komolyan vette a darabot. Tovább »

Szeged aranyérmét kapták az István, a király alkotói + FOTÓK

2013. augusztus 17., szombat · 29 hozzászólás

botka_istvan_kiraly_mj 030Az István, a király bemutatójával egy különleges este elé néz Szeged – fogalmazott Botka László polgármester, aki a darab alkotóit fogadta, s a város aranyérmével köszönte meg munkájukat. Tovább »

Villámkedvezmény az István, a király pénteki közönségtalálkozóján

2012. november 29., csütörtök · Hozzászólok

Az István, a király szerzői és a 2013-as Dóm téri produkció rendezője lesznek a REÖK vendégei pénteken. A produkció eddig a legnépszerűbb a programban: fél ház már megtelt vele a Dóm téren. Az érdeklődők kivételes kedvezménnyel vásárolhatják meg a REÖK-program alkalmából belépőiket jövő nyárra.
Tovább »

„Meg kellene békülnünk önmagunkkal, hogy igazán a jövő felé fordulhassunk…” – beszélgetés Koncz Zsuzsával

2012. szeptember 14., péntek · 14 hozzászólás

Koncz Zsuzsa mesél a kiszámíthatatlan cenzúráról és a hatalom melléfogásáról, Bródyról és a dalokról, a lassan változó világról és az önazonosság fontosságáról, a médiából való távolmaradásának okairól és a háromperces világhírről, fellépéséről a „show színpadon” és első szerepléséről a Sziget Fesztiválon, a jó forma áráról, és hogy időnként jólesik nem „a” Koncz Zsuzsának lenni…
Tovább »

Péntek: Csipkerózsika-bemutató és Bródy-koncert az IH-ban

2009. február 19., csütörtök · Hozzászólok

Rendkívül mozgalmas nap ez a péntek! A Csipkerózsika bemutatója lesz a Kisszínházban – a Szegedi Kortárs Balett verziójában: egy klasszikus mese, ahogyan még nem láttuk. Az IH Rendezvényközpontban Bródy Jánost látják vendégül, a Reökben ismét a plafonra vetítenek, és a „démoni ragályról”, a pestisről nyílik orvostörténeti kiállítás a múzeumban. A Hangoskönyvtárban tart farsangi mulatságot a Vakok Klubja, és Macskássy Izolda festő- és grafikusművész találkozik közönségével. Két programot is kínál a Millenniumi Kávéház középiskolásoknak és zenekedvelőknek, „szívkalandozhatunk” magyar költőkkel a Korona Hotelben, és pénteken tartják a VI. Országos Agrárjogi Jogesetmegoldó Versenyt. Kiváló a moziműsor, sőt újdonság is akad mára, és persze lesz úgy féltucatnyi jó buli… Tovább »

Negyedszázad az István, a király mögött

2008. augusztus 14., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Huszonötödik évébe ért az István, a király című rockopera, melyet először 1983-ban láthatott-hallhatott a közönség, majd rögtön a rá következő évben pedig már a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán is felhangzottak a Szörényi-Bródy-produkció dallamai – emlékeztetett Rosta Mária, a Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón. Tovább »