Balhé

Egy ember meghalt, ketten megsérültek a hajdújárási migránsösszecsapásban

Egy ember meghalt, ketten megsérültek a hajdújárási migránsösszecsapásban

2023. július 25., kedd
Egy ember meghalt, ketten megsérültek a hajdújárási migránsösszecsapásban

Újabb részletek derültek ki a hétfő esti hajdújárási lövöldözésről, a szerb rendőrség közleménye szerint egy afgán migráns meghalt az összecsapásban, ketten pedig megsebesültek.

Mint arról beszámoltunk, a magyar határ mellett elterülő településen este 9-kor hallottak sorozatlövéseket. A Szabad Magyar Szó beszámolója alapján először az Ifjúság utcában kergették egymást a migránsok, ugrálták át a helyiek alacsonyabb kerítéseit. A lövöldözésbe pedig a Héver-soron kezdtek.

https://szegedma.hu/2023/07/lakott-haz-udvarabol-lovoldoztek-migransok-hajdujarason

A Pannon RTV információi szerint két migránscsoport csapott össze és az egyik csoport menekült Tóth Károly családi házának udvarába, majd onnan folytatták a lövöldözést. Először egy rendőrautó érkezett ki a helyszínre, azonban addig nem intézkedtek, amíg nem kaptak erősítést. Tóth Károly úgy fogalmazott,

A rendőrség nem jött ki, ennek ez a lényege. Köszönöm szépen a rendőrségnek ezt, hogy így megvédi az állampolgárait. Aztán egy óra körül kijöttek. Ez 9 óra körül történt az első lövöldözés, egy óra körül megálltak az autóúton. Világítottak, sérültet vagy mit tudom én, mit találtak. Azt gondolom, hogy elvitték. Reggel 4 óráig avval bíbelődtek itten, hogy összeszedjék a lőszereket, amit szétlövöldöztek, meg a sérülteket elhordják.”

A gazda azt is elmondta a portálnak,

a magyar határhoz közeli gyümölcsösébe sem tud kimenni, mert több alkalommal onnan is fegyverrel zavarták ki őt a migránsok.

Több helyen maradt vér a hétfő esti migránslövöldözés után. Véres zsebkendőket és az elsősegélynyújtáshoz használt eszközöket is talált a Pannon RTV az egyik gyümölcsös tövében. Az egyik rémült helyi arcát nem vállalva, háttal állva mesélt a történtekről a vajdasági stábnak. Az egyik migráns az ő háza előtt lövöldözött.

Itt lövöldözött. Az én ablakom nyitva volt, nem mertem odamenni, hogy becsukjam. Én nem tudom, abba a tárba mennyi van, mennyi golyó, de egy harminchat biztos, egyszerre. Nem volt megállás. Sortűz ment, igen. Aztán az abbamaradt, aztán meg egyenként voltak lövések.”

Több portál beszámolója alapján és a szerb rendőrség közleménye szerint is helybéliek nem sérültek meg, csupán illegális bevándorlók.

Képek: Pannon RTV

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.