Balhé

Felfüggeszthetik Tóth Csaba mentelmi jogát

Felfüggeszthetik Tóth Csaba mentelmi jogát

2022. február 25., péntek
Felfüggeszthetik Tóth Csaba mentelmi jogát

Az MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész, miután befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folyik ellene nyomozás.

Mint arról a Szegedma is beszámolt, Horváth Csaba zuglói polgármester a gyanú szerint több millió forint ellenében nem használta befolyását a budapesti kerület fizetős parkolási rendszerét kiépítő cég ellen. Az ügyben a polgármester mellett egy volt helyi politikust is gyanúsítottként kezelnek.

Most, a folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Tóth Csaba országgyűlési képviselő 2016-ban Horváth Csabával – a XIV. kerület jelenlegi polgármesterével, aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Az Ügyészség közleménye szerint Tóth Csaba cselekménye vesztegetés látszatát keltve üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette megalapozott gyanúját kelti.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A büntetőeljárás Tóth Csaba országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.