Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Szegedi lehet az év női sportolója

2017. december 12., kedd
Szegedi lehet az év női sportolója

Az idén 60. alkalommal szavaznak az év legjobb sportolóira a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) tagjai. Három szegedi is van a jelöltek között.

Az M4 Sport-Az Év Sportolója 2017 díjátadó gálát az immár hagyományos, az esemény rangjához méltó helyszínen, élő televíziós közvetítés keretében január 11-én, csütörtökön 19.30 órától rendezik meg - tájékoztatta az MSÚSZ az MTI-t.

Az Év sportolója szavazás női jelöltjei:

Babos Tímea (teniszező) Földházi Zsófia (öttusázó) Görbicz Anita (kézilabdázó) Hosszú Katinka (úszó) Kovács Sarolta (öttusázó) Kovács Zsófia (tornász) Lubics Szilvia (ultratávfutó)

Márton Anita (súlylökő)

Senánszky Petra (uszonyos úszó) Takács Tamara (kajakos)

Az év fogyatékkal élő női sportolója jelöltek:

Biacsi Bernadett (atléta)

Biatovszky Mira (sportlövő) Dani Dorka (műkorcsolyázó) Gyurkó Alexandra (úszó) Hasznos Szabina (bowlingozó) Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívó) Óvári Réka (gyorskorcsolyázó) Pap Bianka (úszó) Szanyi Petra (alpesi síző) Tóth Irma (asztaliteniszező)

Női labdarúgók:

Csiszár Henrietta (Bayer 04 Leverkusen) Fenyvesi Evelin (Ferencváros) Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg) Németh Loretta (ETO FC Győr, Apollon Ladies) Rácz Zsófia (Duisburg, Philips SV) Tálosi Szabina (FC Südburgenland, Haladás-Viktória FC) Szabó Viktória (Ferencváros) Szőcs Réka (MTK Hungária FC)

Vágó Fanny (SKN Sankt Pölten)

Zeller Dóra (TSG 1899 Hoffenheim)

Márton Anita

a londoni atlétikai világbajnokság súlylökő döntőjében

ezüstérmet szerzett

. A tavaly olimpiai harmadik versenyző nagyszerű dobással, 19,49 méterrel zárt másodikként a 19,94-gyel győztes kínai Kung Li-csiao mögött. A bronzérmet a riói olimpia bajnoka, az amerikai Michelle Carter érdemelte ki, 19,14-gyel.

Biacsi Bernadett

aranyérmet szerzett Londonban

, a parasportolók világbajnokságán. A szegedi sportoló 800 méteres síkfutásban állhatott fel a dobogó legfelső fokára, 2.20.51-es idővel, ami nem csak a győzelemhez volt elég, hanem új világbajnoki rekordot is jelent.

Vágó Fanny

szegedi labdarúgó kiválóságunk csapata, a St. Pölten ezúttal is magabiztosan

húzta be az osztrák bajnoki címet

, emellett pedig a kupában is aranyérmet nyert az együttes – sőt, a tavalyi évad után ezúttal is Fanny volt a pontvadászat legeredményesebb játékosa, hiszen 21 góljánál senki nem lőtt többet.

Fotó: MTI, mlsz.hu MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.