Közélet

Egyre több a szegedi hajléktalan - Tarhonyás paprikással lakott jól a 69 éves Gyuri bácsi

Egyre több a szegedi hajléktalan - Tarhonyás paprikással lakott jól a 69 éves Gyuri bácsi

2017. november 17., péntek
Egyre több a szegedi hajléktalan - Tarhonyás paprikással lakott jól a 69 éves Gyuri bácsi

Tarhonyás paprikás és egy bögre forró tea, ez volt a vacsorája annak a több mint száz hajléktalannak, akik a Szolidaritás Éjszakáján gyűltek össze a Dugonics téren.

Pál György, azaz Gyuri bácsi szinte a rendezvény kezdetétől fogva visszatérő vendége az eseménynek. A 69 éves idős ember már több mint tíz éve él az utcán. Negyvenkét évig dolgozott, majd egyik napról a másikra került utcára – meséli. Mint mondja, a legfőbb problémának a hajléktalanszállók túlzsúfoltságát tartja, ezért inkább egy elhagyatott garázsban húzza meg magát.

"Sajnos egyre több a hajléktalan. Sajnálom azokat, akiknek a Kárász utca padjain kell aludniuk"

– teszi hozzá lapunknak. Mégis könnyes mosollyal az arcán mondja, hogy boldog, hiszen a mai este róluk, hajléktalanokról szól. A Szolidaritás Éjszakáját hagyományosan a krízisidőszak elején, novemberben rendezik meg a belvárosban. – A tizenhárom évvel ezelőtt indult rendezvény célja, hogy felhívja társadalom figyelmét a krízisidőszakban rendkívül nehéz körülmények között élő hajléktalanok helyzetére – tudtuk meg Köllő Sándortól, a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség lelkésztől, aki szerint az emberekhez eljutott az esemény híre, így nagyon sok meleg ruha adomány érkezett a szervezethez, amelyet az este folyamán ki is osztottak.

A program részét képezte a vacsoraosztás is, amit a Máltai Szeretetszolgálattal közösen készítettek a szervezők, valamint imádkoztak és gyertyát gyújtottak az elhunyt hajléktalanokért.

Az este további részében a tűz körül melegedhettek, sakkozhattak, pingpongozhattak és beszélgethettek a fedél nélküliek.

Sőt, azok is csatlakozhattak az eseményhez, akik a hétköznapokban félnek megszólítani a hajléktalanokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.