Közélet

Kiderült, melyik nagyvárosban gazdaságosabb lakást venni

Kiderült, melyik nagyvárosban gazdaságosabb lakást venni

2017. november 3., péntek
Kiderült, melyik nagyvárosban gazdaságosabb lakást venni

Idén átlagosan 2600 lakáspiaci tranzakció várható városonként, Debrecenben és Szegeden 3600 körül, míg a legkevesebb Székesfehérvárott (1500), Győrben (2000) és Kecskeméten (2000).

A 100 ezer főnél népesebb vidéki városok közül Miskolcon és Nyíregyházán lehet a legolcsóbban lakást venni. A másik végletet Győr jelenti, itt a legmagasabbak a lakásárak, ezt követi Kecskemét. A

szomoldki.hu

-n olvasható, a második legnagyobb vidéki városunkban – Szegeden - tavaly 3520 tranzakció valósult meg, míg idén 3%-os bővülés mellett 3650 adásvétel várható, ami Debrecen értékével azonos. A tégla lakások 225 ezer Ft/m2, a panelek 184 ezer Ft/m2 áron értékesíthetőek. A családi házak iránt kevesebb az érdeklődés, emiatt sokszor csak nyomott 150 ezer forint körüli négyzetméteráron adhatóak el – derült ki az Otthon Centrum elemzéséből. A legerősebb érdeklődés a kis garzon és panellakások iránt van városban, mely vásárlások sokszor befektetési célzattal történnek, különösen az egyetem mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.