Sport

Labdarúgás: három gól és hatékony játék Szélpál Nórától

Labdarúgás: három gól és hatékony játék Szélpál Nórától

2017. október 3., kedd
Labdarúgás: három gól és hatékony játék Szélpál Nórától

Tevékeny részese volt a magyar női U17-es labdarúgó-válogatott sikerének a Szent Mihály csatára, Szélpál Nóra, aki a három Eb-selejtezős találkozó során háromszor is eredményes volt.

Hibátlan mérleggel, kapott gól nélkül, kilenc lőtt góllal nyerte meg Európa-bajnoki selejtező csoportját a magyar női U17-es válogatott. A csapatban ott volt a Szent Mihály támadója, Szélpál Nóra is, aki mindhárom találkozón a kezdőben kapott helyet: a bolgárok elleni 5-0-s sikerből kettő, míg a Moldova elleni győzelemből egy góllal vette ki a részét. "Az első két meccs valamelyest könnyebb volt, mint a norvégok ellen. Legfőképp annak köszönhetjük sikerünket, hogy csapatként voltunk erősek, együtt, egy célért küzdöttünk a lányokkal. Izgalmas volt a tavalyi Eb legjobb négy közé jutott csapat, a norvégok elleni csatánk, utána nagy ünneplést csaptunk" - összegezte a tornát a SZEGEDma.hu-nak Szélpál Nóra. A csatár több helyen is segítette a válogatott eredményes szereplését, hiszen nem csak centert, hanem olykor szélsőt játszott, de feltűnt az ék mögött is - sőt, volt, hogy picit hátrébb rendelték őt a norvégok ellen. "Mezőnyben is sokat kellett dolgoznom, a mellett, hogy gólokat is vártak, ki kellett vegyem a részem mindenből" - mondta el játéka kapcsán. A sorozat jövő tavasz elején az elitkörrel folytatódik: az újabb négyes csoportban várhatóan már nem egy, hanem több komoly riválissal kell számolnia a magyar csapatnak. "Szeretnénk persze továbbjutni, de ez a sorsolástól is függ. A szakemberek tehetséges korosztálynak tartják a mienket, a célunk, hogy a legjobbunkat tudjuk nyújtani, aztán meglátjuk, mire lesz majd ez elég" - nyilatkozta a korábban a Ferencvárosban is megfordult futballista, akinek nem volt idegen a nemzeti csapat közege, hiszen a zöld-fehéreknél megismert társak közül többen is ott voltak a csapatban, így a hangulatra sem lehetett panasz Schumi Dorottya együttese esetében. "Sokat jelentett számomra a válogatottnál szerzett siker, feltöltött a bajnoki idényre. Ezt próbálom majd kamatoztatni a Szent Mihály színeiben is" - mondta a támadó, aki hétvégén az Airnergy ellen folytathatja a góllövést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.