Közélet

Halálos baleset: migránsokat szállító kisbusz borult fel

Halálos baleset: migránsokat szállító kisbusz borult fel

2017. október 3., kedd
Halálos baleset: migránsokat szállító kisbusz borult fel

Egy ember meghalt, tizenkilencen megsérültek egy kedd hajnali balesetben: felborult egy illegális migránsokat szállító kisteherautó Csanádpalota közelében - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Juhász Árpád

elmondta, a járőrök egy olasz rendszámú kisteherautót követtek, amikor a jármű tunéziai sofőrje a Makó és Csanádpalota közötti úton, az M43-as autópálya felett átvezető felüljáró előtti körforgalom közelében elvesztette uralmát a gépkocsi fölött, és felborult. A sofőr életveszélyes sérüléseket szenvedett. A járműben tizenkilenc embert utazott, egyikük meghalt, a többiek is megsérültek, a mentők kórházba vitték őket.

Megszűnt a forgalomkorlátozás Apátfalvánál

Befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés a 4434-es út 77-es kilométerszelvényében, ahol korábban halálos közlekedési baleset miatt volt teljes útlezárás. A rendőrség büntetőeljárást indított a feltételezett elkövetővel szemben. A Csongrád megyei rendőrök 2017. október 3-án 2 óra körül egy olasz honosságú, Mercedes gyártmányú kisbuszt akartak megállítani a 4434-es úton, Apátfalva külterületén. A jármű vezetője nem tett eleget a rendőri jelzésnek, ezért a járőrök követni kezdték. Nem sokkal később a kisbusz lesodródott az úttestről, majd felborult. A kisbuszban a tunéziai sofőr mellett 19 illegális migráns tartózkodott. A balesetben egy utas a helyszínen meghalt, kilencen súlyosan, nyolcan könnyebben sérültek, míg két személyt a mentőszolgálat életveszélyes sérülésekkel szállított kórházba. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben. A forgalomkorlátozás valamivel 8 óra előtt megszűnt, az úttest ismét teljes szélességében járható. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása, valamint embercsempészés miatt indított eljárást a baleset feltételezett okozójával szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.