Írjon nekünk

Egészség

Szent-Györgyi Albert özvegye Amerikából érkezett az Orvosi Díj elindítására

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Idén 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert – máig egyetlen magyar tudósként – hazai kutatásaiért kapott természettudományos Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a „Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány” a professzor tudományos eredményeinek felsorolása mellett úgy tiszteleg a C-vitamin felfedezőjének önzetlen humanitása előtt, hogy hagyományteremtő céllal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat munkájuk elismeréseként vehetik át olyan orvosok, akik cselekedeteikkel megmentették a betegük életét, vagy a hétköznapokon olyan elhivatottsággal praktizálnak, amellyel kivívják a páciensek és a szakma tiszteletét egyaránt. Azok válnak igazán érdemessé a díjra, akik szakmai felkészültségük mellett tudományos igényességükkel, odaadásukkal és humanitárius szemléletükkel kiemelkednek az orvostársadalomból. Példaképek, akik nem csupán egy-egy betegség tüneteinek kezelésével foglalkoznak professzionális módon, hanem mindent megtesznek a páciens teljes gyógyulásáért, és életminőségének érezhető javulásáért.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj a köszönet megtestesítője. Több, mint egy-egy páciens közvetlen köszönetnyilvánítása. Egy hosszú, kitartó kézfogás, amikor elég csupán az orvos szemébe nézni, és ő szavak nélkül is érzi, mennyire hálásak vagyunk a tudásáért, a tapasztalatáért, a hozzáállásáért, az emberségéért.

A „Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány” 2017. szeptember 21. és 2018. január 16. között elektronikus és postai úton várja a jelöléseket, és az orvos-beteg kapcsolatról szóló személyes történeteket, majd 2018. február 11. és március 30. között lehet szavazni a jelöltekre és a példaértékű történetekre.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat 2018. április 7-én, a Magyar Tudományos Akadémián, az Egészségügyi Világnap keretében adják majd át kilenc, arra érdemesnek ítélt magyar orvosnak. Ketten szakmai díjat kapnak, heten pedig társadalmi díjat vehetnek át.

„Hisszük, hogy Szent-Györgyi Albert szellemisége, tudományos munkássága példaértékű nemzetek és nemzedékek számára egyaránt. Az orvosi díjjal célunk, hogy az itthon lévő orvosokat, itthon tartsuk. Ezt tesszük nem elsősorban a pénzdíjazással, hanem a betegek, gondozottak általi megbecsüléssel, ezért is a fő hangsúlyt a közönségszavazás kapja, akik saját történetükkel ajánlják a jelölésre szánt orvost.” – mondta Patakfalvi Zoltán, a „Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány” kuratóriumi elnöke. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjról, a jelölés és a szavazás menetéről bővebben ITT tájékozódhat.

Hirdetés

Kommentek

Egészség

Három tuti tipp a gyönyörű hajért!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vannak, akiknek a fésülködés kész szertartás. Másoknak pár másodperc az egész. Viszont a fésű mindenkinél a hajápolás legfontosabb kelléke, hiszen több százezerszer szántjuk vele a hajunkat életünk során.

Tovább olvasom

Egészség

Hogyan készítsük fel gyermekeinket a télre?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A téli hónapokban gyermekeink szervezetének ellenállóképessége lecsökken, ráadásul idén az orvosi figyelmeztetések szerint a korábbiakhoz képest súlyosabb influenzajárvány várható.

Tovább olvasom

Egészség

Vigyázzon, kit csókol meg! Új betegség terjed Szegeden…

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Akár hányás és hasmenés is lehet a kellemes pillanatok vége.

Tovább olvasom

Aktuál