Ismét szegedi kutató zsebelte be a tudományos díjat

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

A Nőkért és tudományért díj 15 éve alatt idén hetedik alkalommal kapta szegedi kutatónő a L’Oréal és az UNESCO elismerését, ezúttal Tóth Szilvia Zita, az MTA Szegedi Biológiai Központ Növénybiológiai Intézetének tudományos főmunkatársát díjazták a növények C-vitamin termelésével kapcsolatos kutatásáért. Tovább »

A Móra Múzeum kapta meg az idei Múzeumpedagógiai Nívódíjat

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

Múzeumpedagógiai Nívódíjjal jutalmazták a szegedi Móra Ferenc Múzeum „Láthatatlan – Elődeink tárgyai a sötétből” című kiállítását. A rangos elismerést a keddi Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón vették át a közgyűjtemény képviselői. Tovább »

Szent-Györgyi Albert özvegye Amerikából érkezett az Orvosi Díj elindítására

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

Idén 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert – máig egyetlen magyar tudósként – hazai kutatásaiért kapott természettudományos Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a „Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány” a professzor tudományos eredményeinek felsorolása mellett úgy tiszteleg a C-vitamin felfedezőjének önzetlen humanitása előtt, hogy hagyományteremtő céllal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat. Tovább »

NGM: állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály

2017. augusztus 21., hétfő · Hozzászólok

Varga Mihály

Augusztus 20. a magyaroknak egyszerre jelenti az ország jövőjét meghatározó döntéseket, a kijelölt célokért vívott harcokat és a nemzet megtartását szolgáló építő munkát – emelte ki Varga Mihály a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen, amelyen Áder János államfő megbízásából elismeréseket adott át az államigazgatás, a tudományos és a gazdasági élet területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakembereknek. Tovább »

Szegediek a kitüntetettek között – A nemzeti ünnep alkalmából adtak át állami kitüntetéseket

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

Kovács Zoltán; Balog Zoltán

Elismerések és kitüntetések átadásával, soron kívüli előléptetésekkel köszöntötték pénteken augusztus 20-a alkalmából a magyar közélet, a tudomány, a sportélet, valamint a rendvédelmi szervek és a honvédség kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjait. Tovább »

A legjobb márkák közé került a Szegedi Tudományegyetem

2017. június 2., péntek · Hozzászólok

superbrands_SZTE

A legjobb márkákat minősítő Superbrands 2017 díjat kapott a Szegedi Tudományegyetem. A szakmai szempontok és a fogyasztók körében végzett márkaismertségi és -kedveltségi kutatás alapján odaítélt elismerés visszajelzés az egyetemen folyó magas színvonalú oktatási, kutatási és gyógyító tevékenységről. Tovább »

Szeged ifjú tehetségeit és tanáraikat díjazták + FOTÓK

2017. március 22., szerda · Egy hozzászólás

tehetsegnap_dijatado003kf

Négy tanuló és öt felkészítő tanár vehette át a Szeged Ifjú Tehetsége, illetve a Szeged Ifjú Tehetségéért díjat a Polgármesteri Hivatalban. Tovább »

Túrós András: Nélkülözhetetlen a határnál szolgálatot teljesítő polgárőrök munkája

2016. december 12., hétfő · 7 hozzászólás

megyei_kozgyules19_gs

A Magyarország és Európa határait védő polgárőröknek szól a megyei közgyűlés elismerése – hangsúlyozta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, akinek Csongrád Megyéért Emlékérmet ítélt meg a grémium. Mint elmondta, az OPSZ Határvédelmi Tagozata jövőre kezdi meg munkáját, a térségben ugyanis továbbra is komoly munka hárul az elsősorban a tanyavilág ellenőrzését végző polgárőrökre, akik speciális felkészítést is fognak kapni. Tovább »

Átadták az idei báró Gelsey Vilmos-díjakat

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

Gelsey_Vilmos_dij_2016

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete díjait december 5-én, a budapesti Gellért Szállóban megtartott ünnepségen adták át a magyar köznevelés kiemelkedő pedagógusi, gazdasági szakértői teljesítményeinek elismerésére. Tovább »

Közép-Európa kutatásáért-díjat kapott az Emlékpont vezetője

2016. november 28., hétfő · Hozzászólok

miklos_peter_kozep-europa-dij

A Közép-európai Közlemények című – immár tizedik évfolyamába lépett – tudományos folyóirat szerkesztőbizottsága és tanácsadó testülete Közép-Európa kutatásáért-díjat adományozott Miklós Péternek, a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének. Tovább »

Nem érte el a pályázói korhatárt, mégis elnyerte a jó tanuló–jó sportoló díjat a szegedi lány

2016. június 17., péntek · Hozzászólok

toth_tamara

Közel 350 fiatal érdemelte ki idén a “Magyarország Jó tanulója–Jó sportolója” díjat, közülük negyvenen június 9-én, Budapesten vehették át a kitüntetést – írja az elavidek.hu. Köztük volt a 13 éves szegedi Tóth Tamara is. A lány amellett, hogy kitűnő tanuló, az úszásban is komoly sikereket ért már el. Tovább »

Akire büszkék vagyunk! – Szegedi díjazott a Vállalkozók Napján

2015. december 9., szerda · 2 hozzászólás

fekete_istvanneAz idei PrimaPrimissima díjátadó keretében december 4-én a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) tizenhetedik alkalommal rendezte meg Budapesten a Művészetek Palotájában a Vállalkozók napját, amelyre mintegy 600 vállalkozó érkezett az ország minden megyéjéből. Az ünnepségen a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. gazdasági és kereskedelmi igazgatóhelyettesét,Fekete Istvánnét az Év Vállalkozója kitüntetésben részesítették. Tovább »

Újabb örökös tagokat köszöntöttek a Magyar Állami Operaházban

2015. november 7., szombat · Hozzászólok

A Magyar Állami Operaház örökös tagja lett Barlay Zsuzsa magánénekes, Hágai Katalin balettművész, Misura Zsuzsa magánénekes és Volf Katalin balettművész, valamint posztumusz megkapta a címet Korondi György magánénekes és Laczó István magánénekes is. Az új örökös tagokat szombaton este, a magyar opera napján köszöntötték az Erkel Színházban, ahol átadták az operaház díjait is. Tovább »

Nagykorúságát és kiválóságait ünnepelte Algyő + FOTÓK

2015. október 2., péntek · Hozzászólok

algyo_diszkozgyules11_gs

A tizennyolc éve önálló Algyő ma már nem csupán Csongrád megyének, hanem az egész Dél-Alföldnek is a gyöngyszeme – jelentette ki Molnár Áron polgármester az Algyő Napja alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen, ahol a nagyközség kiválóságait is díjazták. Tovább »

Vedres-díjat kapott Szemerei Márta várostervező építész

2015. szeptember 26., szombat · Hozzászólok

SAMSUNG CAMERA PICTURESA Csongrád Megyei Építészkamara, a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Csongrád Megyei Urbanisztikai Egyesület Vedres István-díjat alapított, melyet évente a megyéhez szorosan kötődő olyan szakemberek számára adományoznak, akik hosszú időn keresztül végzett kimagasló mérnöki, építészeti, környezetalakító tevékenységükkel Vedres István szellemiségének méltó képviselői. Idén négyen kapták meg ezt a kitüntetést, köztük Szemerey Márta várostervező építész, akivel a díj kapcsán beszélgettünk. Tovább »

Díjat kapott a fürdő – Szegeden a vásárlók tudatosabbak az országos átlagnál

2015. július 8., szerda · 3 hozzászólás

SZS20150708_aquapolis_fogyasztovedelmi_kituntetes_006

Újabb két évre megerősítették a Fogyasztóbarát Vállalkozás kitüntetését a Napfényfürdő Aquapolisnak. A szegediek tudatosabb fogyasztók az országos átlagnál. Tovább »

Sófi József az alapítvány elismerését látja a Szegedért Emlékérem mögött

2015. május 17., vasárnap · Egy hozzászólás

sofi_dijatado15kf„Elképzelhető, hogy valaki azt gondolja rólam, megszállott őrült vagyok, mert az időmet és a pénzemet erre áldozom. De az is lehet, hogy a példámon keresztül megváltoztatom más emberek gondolkodásmódját. Naivitásnak tűnhet, de hiszek az emberek jóságában: ha jó példát mutatunk, akkor közvetlen környezetükben mások is csupa jót fognak cselekedni.” Sófi József szerényen, ugyanakkor bizakodva gondol arra a mecénáshivatásra, ami mellett 2001-ben határozta el magát: vagyis, segíteni fogja a tehetséges szegedi egyetemistákat. Bő egy évtizede megkezdett tevékenységét a város most Szegedért Emlékéremmel jutalmazta.
Tovább »

Szalay István: Elsősorban tanár voltam világéletemben, és az is maradtam

2015. március 16., hétfő · 3 hozzászólás

szalay_istvan01_gs

Rendkívül büszke Szalay István matematikus arra, hogy bekerült abban a százas csoportba, akiket eddig díjazott a Szegedért Alapítvány. A város egykori polgármesterével beszélgetve kiderült, nem vágyik vissza a politikába, a mai közélet számára túl mocskos és korrupt, ő leginkább tanárnak tartja magát. Tovább »

Balog Zoltán művészeti középdíjakat adott át a nemzeti ünnep alkalmából

2015. március 13., péntek · Hozzászólok

Önök így együtt és külön-külön is megteremtenek egy darabot a márciusi ifjak vágyaiból és reményeiből, arról a Magyarországról, amelyben élni szeretnénk – mondta Balog Zoltán pénteken a Pesti Vigadó épületében, az állami művészeti és miniszteri szakmai díjak átadásán. Tovább »

Gyálarét támogatóit köszöntötte a helyi közösség + FOTÓK

2015. január 24., szombat · 4 hozzászólás

gyalaret_kituntatesek25_gsMár nyolcadik alkalommal rendezett díjátadóval egybekötött kulturális estet a gyálaréti Móricz Zsigmond Művelődési Ház. A Magyar Kultúra Napjára szervezett ünnepségen kiosztották a Gyálarét kultúrájáért, valamint a Gyálarét Mecénása elismeréseket.
Tovább »

Az IDA című film nyerte az idei Lux-díjat

2014. december 18., csütörtök · Hozzászólok

ida01

Pawel Pawlikowski lengyel rendező IDA című alkotása nyerte idén az Európai Parlament Lux-díját – jelentette be Martin Schulz, a testület elnöke a mai strasbourgi plenáris ülésen. „Fontos, hogy a nyugat-európai filmek mellett közép-kelet európai filmek is bekerüljenek a kulturális élet élvonalába” – mondta el Bocskor Andrea, a Kulturális és Oktatási Bizottság alelnöke a bejelentést követően. Tovább »

Derekegyház és Baks község önkormányzata a Start Plusz díjazottak között

2014. december 9., kedd · Hozzászólok

Országosan 50 közfoglalkoztató kapott elismerést, és az ezzel együtt járó 2 millió forint támogatási összeget a 2014-ben megvalósított, sikeres Startmunka mintaprogramért December 8-án, a Belügyminisztériumban a Csongrád megyében működő, mintegy 40 program közül, a megyei kormányhivatal Munkaügyi Központja javaslata alapján, Derekegyház és Baks programjait jutalmazták. A támogatást 2015-ben kapják meg, és közfoglalkoztatási programjaik fejlesztésére fordíthatják. Tovább »

Következő oldal »