Közélet

A TeSzeddhez kapcsolódóan „Leszedd” és „Megesz” is lesz Bordányban

A TeSzeddhez kapcsolódóan „Leszedd” és „Megesz” is lesz Bordányban

2017. szeptember 13., szerda
A TeSzeddhez kapcsolódóan „Leszedd” és „Megesz” is lesz Bordányban

Bordány az idei évben is csatlakozott „A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű akcióhoz, amely ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma - közölte Kiss-Patik Péter, a település alpolgármestere.

Idén immár hetedik alkalommal megvalósuló rendezvény célja, hogy a helyi emberek bevonásával közösen tisztítsuk meg szűkebb-tágabb környezetünket. A most hétvégén zajlódó országos felhíváshoz a Faluház koordinálásával Bordány is csatlakozott, szeptember 15-én, pénteken több helyszínen zajlódnak majd ezzel kapcsolatosan munkálatok. Egyrészt az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és pedagógusai az iskola és sportcsarnok közvetlen környékén, valamint a szomszédos játszótéren fognak szemetet szedni 14.00 és 16.00 óra között. Az akció fontos szemléletformáló erővel is bír a diákok számára, hiszen megtanulhatják, hogy az általuk használt intézményekben és közösségi tereken együtt kell vigyáznunk környezetünkre, annak tisztán tartására. A civil önkénteseket pénteken délután kettő órára a Faluházhoz várják, akik a Park teret, a Polgármesteri Hivatal környékét, a Benke Gedeon utcát, a Kossuth utca központi részeit és az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde melletti területeket fogják átnézni és az esetlegesen keletkező szemetet összegyűjteni. Az országos akció nevéhez és céljához kapcsolódva „Leszedd” is lesz Bordányban, aminek a lényege, hogy a településen található hirdetőtáblákat is megtisztítják, hiszen sok olyan régi reklám található ezeken a felületeken, amelyek már rég nem aktuálisak. A programhoz csatlakozó önkéntes segítők munkáját a szervezők a program végén egy-egy lekváros palacsintával jutalmazzák. A programmal kapcsolatosan további információ kérhető a Faluház ügyfélpultjánál személyesen, illetve telefonon a +36309650771-es számon kapható. Csatlakozzon a felhíváshoz Ön is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.