Írjon nekünk

Sport

Úszás: a francia tenger kihozta a legjobbat Novoszáth Melindából

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

novoszath_melinda_musz

A Franciaországban rendezett junior nyílt vízi Európa-bajnokságról aranyéremmel térhetett haza a fiatal szegedi úszó: Novoszáth Melinda mögött fárasztó, ámde eredményes hetek állnak.

Marseille-ben rendezték meg az idei junior nyílt vízi Európa-bajnokságot, ahol Novoszáth Melinda nyakába akasztották az aranyérmet a 10 kilométeres, olimpiai számban. A 19 éves sportoló végig az élbolyban halad, majd a cél előtt olyan tempóra váltott, amelyet a riválisok már nem tudtak követni, így junior Európa-bajnoki címnek örülhetett. “Imádom a tengert, kicsi koromtól kezdve ki sem lehetett rángatni a vízből. Életemben először versenyeztem nyílt vízen, tengeren. Minden edzés végén lehetett egy picit nézelődni, búvárkodni, már akkor éreztem, hogy olyan pozitív élményekkel lettem gazdagabb, aminek hatására éreztem, hogy jó versenyem lesz. Úgy éreztem, ez mindenképp erőt ad majd. A taktikám az volt, hogy 9 kilométerig a bolyt vezető spanyol lány lábvízén úszok, majd az utolsó körben léptem el. Rengetegszer eszembe jutott, hogy mennyire jó érzés tengerben versenyezni” – összegezte a franciaországi kontinensviadalt Novoszáth Melinda.

sportoloi_dijak06_gs

A marseille-i verseny előtt két héttel még a hazai rendezésű vizes világbajnokságon ugrott vízbe a szegedi úszó: Balatonfüreden, az 5 kilométeren versenyző vegyes váltó tagjaként hetedik, míg ugyanezen a távon egyéniben 28. helyen végzett a világbajnokságon. Többször kitért már rá, a vb-n egy elég kemény, verekedős úszásba keveredett, ami megnehezítette versenyét. “Különleges élmény volt a magyarországi világbajnokság, fantasztikus volt a rendezés, minden körülmény kiváló volt. Ezzel együtt borzasztóan nehéz volt a vb, felnőtt, tapasztalt versenyzőkkel úsztunk együtt. Örültem, hogy kijutottam, a váltóval elért hetedik helyre büszke vagyok. Egyéniben sokat kell javítanom és átgondolnom, a váltóval ellentétben itt nem tudtam megcsinálni a taktikát. Jó tapasztalat volt, ami sokat segített az ifjúsági Európa-bajnokságon is” – tette hozzá Novoszáth Melinda.

Megjegyezte, nagyon nehéz lett volna végigcsinálnia a vizes vb-t és az ifi Eb-t követően az Universiadét, így a Taipeiben rendezett egyetemista verseny kimarad számára. A Szeged sportolója kitüntetést is kapott úszó a medencés, rövidpályás versenyekre készül a folytatásban. “A nyílt víz továbbra is ott van a terveinkben, ha szabad így mondanom, növeli az úszó intelligenciáját. Olyan helyzetfelismerést igényel, ami sokkal biztosabbá tesz a medencébe is. A nyílt vízen rengeteget gondolkozik az ember, azonnal helyre kell hozni a hibát, fel tudod ismerni, hogy mit kell tenned akkor, ha elfáradsz – ezek a dolgok segítenek a medencében is” – fogalmazott Novoszáth Melinda.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Kézilabda: magabiztos győzelem után, hetedik helyen telel az Algyő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Győzelemmel zárta az őszt az Algyő férfi csapata.

Tovább olvasom

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Aktuál