Közélet

Segítené a fogyatékossággal élők foglalkoztatását az MSZP

Segítené a fogyatékossággal élők foglalkoztatását az MSZP

2017. augusztus 15., kedd
Segítené a fogyatékossággal élők foglalkoztatását az MSZP

Az MSZP kormányra kerülése esetére azt ígéri, állami megrendelésekkel támogatja majd a fogyatékossággal élőket foglalkoztató vállalkozásokat, növeli a foglalkoztatásbővítés anyagi forrásait és felülvizsgálja a területet érintő jogszabályokat.

Korózs Lajos

, a parlament népjóléti bizottságának szocialista alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy május végén kérdést intézett

Balog Zoltánhoz

, az emberi erőforrások miniszteréhez, amiben arra hívta fel a figyelmet, hogy egyes foglalkoztatók akár hatvan százalékkal is csökkenthetik a fogyatékossággal élő alkalmazottaik munkabérét, miután a múlt év végén a fogyatékossággal élők foglalkoztatását a munkarehabilitációs fejlesztő foglalkoztatás kategóriába sorolták át. A jogszabályváltozás miatt viszont a munkaadók új szerződéseket kötöttek alkalmazottaikkal, amelyek alapján - ha nem kapnak elegendő megrendelést - csökkenthetik a munkaidőt és ezzel párhuzamosan a javadalmazás mértékét is - emelte ki. Korózs Lajos bírálta, hogy a kormány a minimálbér emelésekor nem növelte a fogyatékossággal élők foglalkoztatásához kapcsolódó állami normatívát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.