Közélet

Hisszük, hogy munkánknak volt és van értelme – Emlékmisét tartott a Csodaszarvas Polgári Kör + FOTÓK

Hisszük, hogy munkánknak volt és van értelme – Emlékmisét tartott a Csodaszarvas Polgári Kör + FOTÓK

2017. augusztus 14., hétfő
Hisszük, hogy munkánknak volt és van értelme – Emlékmisét tartott a Csodaszarvas Polgári Kör + FOTÓK
csodaszarvas_polgari_kor_szentmise005kf

Emlékmisét tartottak a Csodaszarvas Polgári Kör élő és elhunyt tagjaiért. Huszonhat csokor virágot tettek ki a templom szembemiséző oltára elé, amelyeket az elhunytak családtagjai a sírokon helyezhettek el.

Tizenöt évvel ezelőtt alakult meg a szőregi Csodaszarvas Polgári Kör, ez alkalomból tartottak szentmisét a kezdeményezés élő és elhunyt tagjaiért a szőregi templomban. Az emlékmisén mindazokért imádkoztak, akik a keresztény nemzeti értékeket még őrzik és tovább adják a fiatalabb generációk számára is. A mise után

Dobák Lászlóné

, a Csodaszarvas Polgári Kör alapítója mondott beszédet.” Úgy érzem, sikerült értékformálóvá válnunk, a település életében nyomot hagynunk. A célunkat beteljesítettük a polgári értékeket megőriztük. Ez a közösség olyan hittel rendelkezett, ami példaértékű lehet sokak számára. Hisszük, hogy munkánknak volt és van értelme” – fogalmazott az alapító, aki portálunknak elmondta, kettős cél vezérelte a polgári kör megalapításakor. Olyan csapatot hozott lére 2002-ben, mely számára az értékek megőrzése mellett az aktivistahálózat kiépítése is fontos volt. „Mikor

Orbán Viktor

miniszterelnök meghirdette a polgári kör mozgalmat, rögtön elhatároztam, addig próbálok tenni valamit a közösségért, míg a jobboldal nem győz Szőregen. A helyi újságban feladott hirdetésben szólítottam meg a jobboldali, nemzeti értékekben gondolkodó embereket, hogy csatlakozzanak hozzám” – fejtette ki. Már első alkalommal nagyfokú érdeklődés övezte a kezdeményezést, így 67 fővel megalakult a Csodaszarvas Polgári Kör. Nemcsak Szőregről, hanem a környező településekről is csatlakoztak, többek közt Újszentivánról, Tiszaszigetről és Újszegedről is. Egy éven belül a tagok száma 200 fölé emelkedett. Az alapító hírportálunknak úgy nyilatkozott, 2010 tavaszán fennállásuk nyolcéves születésnapján a polgári kör által támogatott Fidesz győzött a szőregi választásokon, ezért úgy érezték beteljesítették feladatukat, és megszűntek. Fennállásuk alatt több példaértékű rendezvényt szerveztek, Trianon-kopjafát állítottak Tiszaszigeten, Csíksomlyóra és Délvidékre is szerveztek több zarándokutat is, illetve a határon túli magyarokkal is felvették a kapcsolatot. A Csodaszarvas Polgári Kör tagjai közül az elmúlt években 26-an haltak meg, ezért 26 csokor virágot helyeztek ki a templom szembemiséző oltára elé, amit az emlékmise után a családtagok elvihettek, és elhelyezhettek az elhunytak sírjain.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.