Bulvár

A kerékpároké lesz a főszerep a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban

A kerékpároké lesz a főszerep a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban

2017. május 31., szerda
A kerékpároké lesz a főszerep a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban
tavaszi_hajtas_kerekpar_bicikli

A kerékpároké lesz a főszerep szombaton a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban és a művelődési központ előtti szakaszon.

Ezen a napon Egy évszázad kerékpáron címmel 9 órakor egy különleges Kerékpár-történeti kiállítás megnyitására kerül sor a BFMK I. emeleti kiállítótermében, melynek keretében a látogatók megismerhetik a város kerékpáros történetének elmúlt 100 évét. A kiállításon betekintést nyerhetnek a kétkerekűek fejlődéstörténetébe, továbbá megelevenednek a múlt kerékpár-kereskedői, műszerészei és a kerékpáros sportág hódmezővásárhelyi történelmének fontosabb alakjai és mérföldkövei. A kiállítást ingyenesen tekinthető meg június 12-ig a BFMK nyitvatartási ideje alatt. A rendezvény ideje alatt rendezik meg a III. Hódmezővásárhelyi Veterán Kerékpáros Találkozót is, amelyre az ország több pontjáról érkeznek régi kerékpár csodák, így például velocipédek. A rendezvény ezzel még korántsem fejeződik be, hiszen 10 órától kerékpáros túrákkal várják a kerékpározni vágyókat. A kezdőknek egy 20 km-es útvonalat jelöltek ki Hódmezővásárhely-Körtvélyes- Mártély-Hódmezővásárhely vonalon, melynek keretében többek között régészeti kalandozásokban vehetnek részt a Bodzási úti iskolában az érdeklődők; megtekinthetik a körtvélyesi skanzent, az ott legelő szürke marhákat, megleshetik a vidrákat, továbbá a Mártélyi tanösvényen az ott élő növényekről és állatokról is hallhatnak érdekességeket. A haladók (bátrabbak) pedig egy 70 km-es útvonalon vehetnek részt Hódmezővásárhely-Csomorkányi Templomrom-Kardoskút-Székkutas-Hódmezővásárhely útvonalon. A túra számos érdekességet tartogat a résztvevők számára hiszen kerékpározás közben madarakat leshetnek meg, megtekinthetik a Hugo Hartung emlékkiállítást, valamint a Sóshalmi Olvasókörben pedig interaktív iskolatörténeti programon vehetnek részt. A kerékpáros túrákra előzetesen a Tourinform Irodában lehet jelentkezni június 1-én 17 óráig, vagy június 3-án, rendezvény helyszínén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.