Sport

Kézilabda: a Veszprém új edzője veszi át a magyar férfi válogatott irányítását

Kézilabda: a Veszprém új edzője veszi át a magyar férfi válogatott irányítását

2017. február 1., szerda
Kézilabda: a Veszprém új edzője veszi át a magyar férfi válogatott irányítását
ljubomir_vranjes_afp

A távozó Xavi Sabaté helyére Ljubomir Vranjest nevezte ki a Magyar Kézilabda Szövetség a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára, így a svéd szakember nemcsak a bakonyi klubnál, hanem a nemzeti csapat élén is követi Sabatét.

Ahogy a Magyar Kézilabda Szövetség keddi közleménye fogalmaz: az MKSZ a következő szezontól a

Ljubomir Vranjest

vezetőedzőként alkalmazó Telekom Veszprém csapatával egyidejűleg szerződést kötött a svéd szakemberrel, aki júliustól irányítja a magyar válogatottat. A magyar férfi kézilabda-válogatottat a franciaországi világbajnokságon irányító szövetségi kapitány, Xavi Sabaté megbízatása 2017. január 31-én lejárt. A csapat a tornán elért 7. helyezésével teljesítette az MKSZ Elnöksége által megszabott hivatalos célkitűzést, a legjobb nyolc közé kerülést. A Magyar Kézilabda Szövetség köszönetet mond a spanyol szakembernek az elmúlt hónapok munkájáért és eredményeiért. - áll az

MKSZ közleményében

. A Magyar Kézilabda Szövetség egyúttal tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy a következő szezontól a Ljubomir Vranjest vezetőedzőként alkalmazó Telekom Veszprém csapatával egyidejűleg szerződést kötött a svéd szakemberrel, így a megállapodás értelmében 2017. július 1-jétől a korábban a Flensburggal Bajnokok Ligáját nyerő tréner látja el a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányi teendőit, szerződése 2020. augusztus 31-ig szól. Arról, hogy addig, amíg Vranjes átveszi a válogatott, ki irányítja majd a nemzeti csapatot, később határoz az MKSZ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.