Közélet

Az igényfelmérést követően megkezdődött az utak tervezése Bordányban

Az igényfelmérést követően megkezdődött az utak tervezése Bordányban

2017. február 20., hétfő
Az igényfelmérést követően megkezdődött az utak tervezése Bordányban
bordany_utak

Még tavaly ősz végén kezdeményezte és mutatta be Bordány Nagyközség Önkormányzata a jelenleg aszfaltos úttal nem rendelkező utcák lakóinak az 1+1 Közösségi Útépítési Programot. A lakossággal közösen megvalósítandó fejlesztés tájékoztatóját követően megkezdődött a lakossági igényfelmérés azzal kapcsolatosan, hogy az érintett tizennégy utcában támogatják-e az aszfaltos út kialakítását az ott lakók.

Az összesen két és fél kilométeres szakasz megvalósításában 118 család, ingatlantulajdonos érdekelt. A vártnál nagyobb számban érkeztek vissza a nyilatkozatok, összesen 83-an tartották fontosnak, hogy véleményt nyilvánítsanak a közösségi útépítés kérdésében. A válaszadók 78%-a szeretne részt venni a programban, minden érintett utcában nagy többségben vannak azok, akik szeretnének megfelelő minőségű utat, így a képviselő-testület legutóbbi ülésén már döntött is minden utca esetében a tervezési munka megkezdéséről. A következő időszakban geodéziai felmérés és feldolgozás, illetve az engedélyezési tervek elkészítése történik, melyet a legjobb ajánlatot nyújtó tervező cég 2017. május 31-ei határidővel vállalt. Folyamatosan zajlik az árajánlatok bekérése, illetve az egyeztetések azzal kapcsolatosan, hogy a lakosság számára kedvezőbb áron, kevesebb közmű-fejlesztési hozzájárulással tudjon megvalósulni a program. A végleges számok tavasz végére várhatóak, ezt követően újabb tájékoztatást kapnak az érintettek, amelyben már a megvalósítás részletes ütemezése is látható lesz. A cél az, hogy a tervek engedélyeztetést követően augusztus-szeptember hónapban elkészüljenek az útalapok, hogy az idei ősznek, illetve télnek már úgy tudjanak nekivágni az utcák lakói, hogy csapadékosabb időjárás esetén is normálisan lehessen közlekedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.