Nézze meg madártávlatból a vásárhelyi elkerülő építését + VIDEÓ

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

hmvhely_elkerulo_epites

A megyei jogú várost elkerülő 12,7 kilométer hosszú útszakasz megépítése után 2018 tavaszára Hódmezővásárhely fellélegezhet, mentesül az átmenő forgalom és annak káros környezeti hatásai alól. Nézzék meg, miként is halad az építkezés! Tovább »

Az igényfelmérést követően megkezdődött az utak tervezése Bordányban

2017. február 20., hétfő · Hozzászólok

bordany_utak

Még tavaly ősz végén kezdeményezte és mutatta be Bordány Nagyközség Önkormányzata a jelenleg aszfaltos úttal nem rendelkező utcák lakóinak az 1+1 Közösségi Útépítési Programot. A lakossággal közösen megvalósítandó fejlesztés tájékoztatóját követően megkezdődött a lakossági igényfelmérés azzal kapcsolatosan, hogy az érintett tizennégy utcában támogatják-e az aszfaltos út kialakítását az ott lakók. Tovább »

A Délút és a Colas építi a hódmezővásárhelyi elkerülőt

2016. október 16., vasárnap · Hozzászólok

47-esut

A várost északról elkerülő tehermentesítő út két sávon épül, de bővíthető lesz négysávosra, naponta 18 ezer autótól kíméli meg a települést a keleti elkerülővel kiegészülve. 2018 után a kormány négysávos utat tervez Szeged és Debrecen összekötésére.- tájékoztat honlapján a magyarepitok.hu. Tovább »

13 utcában, 107 lakóház előtt, 2190 méter hosszan épülhet aszfaltos út a lakosság együttműködésével Bordányban

2016. október 7., péntek · Hozzászólok

bordany_utjavitas_16-10-07

Bordány Nagyközség Önkormányzata az elmúlt években zajló csatornázási és ivóvízminőség-javító munkálatokkal egyidejűleg folyamatos előkészítő munkát végzett azzal kapcsolatosan, hogy szilárd útburkolattal nem rendelkező utcákban is a következő években megindulhasson egy helyi szintű, a lakosság együttműködésével megvalósuló útépítési program. Tovább »

Magyar Építők: Amit jó lenne elkerülnünk: őskáosz a román autópályaépítésben

2016. október 6., csütörtök · Hozzászólok

magyarepitok_roman_autopalya01 A Közgép és az Itinera árajánlatáról szóló cikkünket továbbgondolva szétnéztünk a keleti szomszéd útjain. Ezeket találtuk: félkész autópályán, félkész híd alatt robogó lovaskocsi, 29 éven át épülő autópálya, tíz hónappal az átadás után életveszély miatt újra lezárt autópályaszakasz, a hírekben naponta visszaköszönő hiányos kivitelezés. Hogyan lehetséges ez? Egy olyan zavaros közeg által, amiben halászva még a büntetéseket, perköltségeket és alacsony árakat bevállalva is nyereséges lehet egy-egy projekt – írja a magyarepitok.hu. Tovább »

Botka évnyitója: Jövőre kezdődik az uszodaépítés! + FOTÓK

2016. január 28., csütörtök · 58 hozzászólás

BC5K1859

Szeged idei költségvetési főösszege 35,6 milliárd forint – közölte Botka László a Közéleti Kávéház estjén, ahol elhangzott, hogy 2017 tavaszán elkezdődik a fedett uszoda építése, míg ebben az évben a tavalyi 200 millióval szemben már 300-at költenek út- ás járdaépítésekre. Ezeken felül óvodák és rendelők felújítását is tervezik, Dorozsmán például megkezdődött egy új egészségügyi centrum tervezése is. Tovább »

Fónagy János: Szegednek fel kell vázolnia saját koncepcióját, ez a siker kulcsa + FOTÓK

2015. november 24., kedd · 49 hozzászólás

fonagy_tisza_lajos01_gs

A kormány által elfogadott infrastruktúrafejlesztési programban szerepel a szegedi déli Tisza-híd, és meg is van rá a fedezet – közölte Fónagy János parlamenti államtitkár, aki a Tisza Lajos Közéleti Egyesület meghívására érkezett Szegedre. A politikus az ELI kapcsán azt hangsúlyozta, hogy bár önmagában is jelentős beruházás, de a térség számára csak akkor hoz eredményt, ha kiépül mögé a megfelelő háttérrendszer, mely a kutatási eredményeket hasznosítja. Tovább »

Hétvégén is lesz munkavégzés a 47-es főúton

2015. április 17., péntek · Egy hozzászólás

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a 47. számú főút Békés és Csongrád megyei szakaszain Békéscsabától Hódmezővásárhelyig 54 km hosszan folyik a 11,5 tonnás burkolaterősítés, szélesítés és korszerűsítés. A NIF Zrt. a főúton tapasztalható forgalmi nehézségek és a lakossági észrevételek miatt felkérte a vállalkozókat, hogy hétvégén is folytassák a kivitelezést. Tovább »

Felújítják a 47. számú főutat Békéscsaba és az országhatár között

2014. augusztus 14., csütörtök · Hozzászólok

Folyamatban van a 47. számú főút felújítása Békéscsaba, Orosháza és a megyehatár között, a nyertes kivitelező augusztus közepén kezdi el az aszfaltburkolat bontását – mondta el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő társaság kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére. Tovább »

Letették a mórahalmi elkerülő út alapkövét + FOTÓK

2014. március 27., csütörtök · 14 hozzászólás

alapkoletetel14_gsAz egész térség fejlődése szempontjából meghatározó a Mórahalmot elkerülő 55-ös számú út fejlesztése – jelentette ki B. Nagy László kormánymegbízott a több mint 4,5 milliárd forintból megépülő útszakasz ünnepélyes alapkőletételén. Tovább »

Júniusban már Röszkéig tekerhetünk Mórahalomról

2014. március 27., csütörtök · Hozzászólok

_DSC0034Nem véletlenül lett ismételten Kerékpárosbarát Település Mórahalom, hiszen újabb útszakasz épül a két keréken közlekedőknek pályázati forrásból. Ezúttal az eddig 27 km-es külterületi kerékpárút hálózat bővül a szerb határ irányába. A kerékpárút a Nagyszéksi Kulcsosháztól indul és egészen az autópálya felüljárójáig tekerhetnek majd rajta a biciklisek. Tovább »

A Strabag nyerte a szegedi elkerülő út egyik szakaszának felújítását

2014. március 3., hétfő · 10 hozzászólás

Az eredetileg becsült 3 milliárd 350 millió forint helyett 4 milliárd 290 millió forintért újíthatja fel a Strabag Általános Építő Kft. a Szegedet nyugatról elkerülő út egy szakaszát – az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Tovább »

Fazekas Sándor: megfelelő úthálózat nélkül nincs vidékfejlesztés

2013. november 25., hétfő · 3 hozzászólás

Megfelelő állapotú közúthálózat megteremtése nélkül nem beszélhetünk eredményes vidékfejlesztésről – jelentette ki hétfőn Fazekas Sándor a 3221-es számú út megújult, Kunhegyest Abádszalókkal összekötő szakaszának átadásán, Abádszalók közelében.
Tovább »

Megújult a Királyhegyes-Makó összekötő út egy szakasza

2013. július 25., csütörtök · Hozzászólok

Befejeződött a Királyhegyest Makóval összekötő mellékút 4 kilométeres szakaszának felújítása, az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósult beruházás mintegy 488 millió forintba került – közölte Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön.
Tovább »

Karácsonyi ajándék lesz a Vásárhelyi Pál utca + FOTÓK

2012. augusztus 9., csütörtök · 3 hozzászólás

Buszmegállóhelyekkel és kerékpársávval egészítik ki a négysávossá bővülő Vásárhelyi Pál utcát év végéig. Az útszélesítés második szakaszának munkálatait csütörtök délelőtt egy sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényen kezdték meg.
Tovább »

Az év végéig lesz egyirányú a Vásárhelyi Pál utca + FOTÓK

2012. augusztus 7., kedd · Hozzászólok

Végig terelőtáblák fogadják a közlekedőket a Bakay Nándor utcától a Kenyérgyári útig a Kálvária sugárút felé. Hétfőn elkezdődtek az útépítési munkálatok, s várhatóan karácsonyig nem lehet a Kálvária felől behajtani a szakaszra.
Tovább »

Hétfőn kezdik a Vásárhelyi Pál utca szélesítését

2012. augusztus 4., szombat · Hozzászólok

Hétfőn elkezdődik a szegedi Vásárhelyi Pál utca második szakaszának szélesítése, az uniós támogatással megvalósuló beruházás idejére az 5-ös és az 55-ös főutat összekapcsoló út egy része egyirányú lesz – tájékoztatta a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. kommunikációs főmunkatársa az MTI-t.
Tovább »

Útlezárás – Hétfőtől egyirányú a Vásárhelyi Pál utca

2012. augusztus 3., péntek · Egy hozzászólás

Augusztus 6-án megkezdődnek a Vásárhelyi Pál utca második szakaszán az útszélesítési munkálatok. Ezért hétfőtől egyirányú lesz a Vásárhelyi Pál utca a Bakay Nándor utcától a Kenyérgyári útig. A 13, 13A és a 90, 90F buszjáratok útvonala is módosul – olvasható a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. közleményében.
Tovább »

Karácsonyra lesz négysávos a Vásárhelyi Pál utca

2012. július 25., szerda · 10 hozzászólás

Újabb forgalomkorlátozásokra kell számítani augusztus 6-ától Szegeden, megkezdődik ugyanis a Vásárhelyi Pál utca felújításának második üteme. A munkálatok ideje alatt az utca a Bakay Nándor utcai körforgalomtól a Kenyérgyári útig egyirányú lesz.
Tovább »

Átadták a munkaterületet a Vásárhelyi Pál utcán + FOTÓK

2012. július 24., kedd · Hozzászólok

A Vásárhelyi Pál utca II. ütem komplex felújítására és a Rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna megépítésére kiírt kivitelezési szerződés értelmében a közbeszerzés nyertese, a COLAS ÚT Zrt. kedden délelőtt elkezdte a munkaterület átadás-átvételét.
Tovább »

Végig négysávos lesz a Vásárhelyi Pál utca

2012. július 23., hétfő · Hozzászólok

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a közbeszerzés nyertese, a Colas Út Zrt. ma aláírta a Vásárhelyi Pál utca II. ütem komplex felújítására és a Rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna megépítésére kiírt kivitelezési szerződést. Az idei év végére a Vásárhelyi Pál utca végig négy sávos lesz – olvasható a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. sajtóközleményében.
Tovább »

Az út- és vasútépítések növelték az építőipari termelést

2012. január 16., hétfő · Hozzászólok

Az építőipari termelés volumene 3,6 százalékkal volt magasabb tavaly novemberben, mint egy évvel korábban, a termelés növekedése az alacsony bázis mellett az út- és vasút-felújítási munkáknak volt köszönhető – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

2011 az építkezések éve Szegeden + TÉRKÉP, FOTÓK

2011. január 26., szerda · 19 hozzászólás

szeged_epitkezes_it_02 A Közéleti Kávéház keretében január 20-án Botka László (MSZP) Szeged polgármestere a város terveiről, céljairól beszélt és külön kitért a várható beruházásokra. Portálunk összegyűjtötte és egy térképen is megjelölte az idei évben várható építkezések helyszíneit.
Tovább »

Hamarosan összeér a szegedi elkerülő út

2010. augusztus 5., csütörtök · Egy hozzászólás

Teljessé válik az 5-ös főút Szegedet nyugatról elkerülő szakasza, hamarosan befejeződik ugyanis a még hiányzó 1,3 kilométeres út építése. A III. ütemben elkészülő útszakaszon 2010 végén indulhat meg a forgalom. A tervek szerint idén a harmadik negyedévben megépítik és még az év vége előtt a forgalomnak is átadják az 5-ös főút Szegedet nyugatról elkerülő szakaszának még hiányzó 1,3 kilométerét.
Tovább »

Útfelújítások és útépítések kezdődnek Szegeden

2008. augusztus 8., péntek · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

Több, a közösségi közlekedés használta útszakasz felújítása kezdődik el a napokban Szegeden, emellett két új út is épül a csongrádi megyeszékhelyen; a beruházások teljes költsége meghaladja a 440 millió forintot – közölte Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester (SZDSZ) pénteken a Tisza-parti városban. Tovább »

A stagnálás után jövőre fellendülés várható az építőiparban

2008. június 6., péntek · Hozzászólok

Az idei stagnálás után 2009-ben várható némi fellendülés a hazai építőiparban – közölte Tolnay Tibor, a Magyar Építő Rt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara építési kollégiumának vezetője pénteken Szegeden egy szakmai nemzetközi konferencián. Tovább »