Bulvár

Vádemelés a rendőrök jelenlétében fenyegetőző társasággal szemben

Vádemelés a rendőrök jelenlétében fenyegetőző társasággal szemben

2017. január 9., hétfő
Vádemelés a rendőrök jelenlétében fenyegetőző társasággal szemben

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két helybeli nővel és férfival szemben, akik egy rendőri intézkedés során fenyegették meg a sértetteket.

A vádirat szerint vádlottak 2016. június 10. napján egy hódmezővásárhelyi rokonuk ingatlanában tartózkodtak, amikor megjelentek a helyi rendőrkapitányság munkatársai abból a célból, hogy egy másik büntetőeljárás során lefoglalt személygépkocsit a sértetteknek kiadjanak - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A rendőri intézkedés végrehajtása során a sértettek az utcán tartózkodtak, míg a rokonuknál tartózkodó vádlottak az ingatlan udvarából folyamatosan kiabáltak sértettek felé, szidalmazták őket és azzal fenyegetőztek, hogy ha a rendőrök elmennek, akkor megölik őket, elvágják a torkukat. Az eljáró rendőrök többször felszólították őket, hogy hagyjanak fel a fenyegetéssel és a kiabálással, de mivel ez nem vezetett eredményre, az egyik nőt a rendőrautóba ültették. Ez azonban csak még jobban feldühítette a társait, akik közül a férfi az utcára is kiment, illetőleg támadólag, nagy lendülettel az élet kioltására irányuló fenyegetések hangoztatása mellett a sértettek felé indult, illetőleg megkísérelte őket megrúgni. A vádlott cselekményét látva őt a rendőrök földre vitték, megbilincselték és őt is a rendőrautóba ültették. Ugyanígy járt harmadik társuk is, aki ezt követően sem hagyott fel kiabálásával, illetőleg a sértettek fenyegetésével. Az ügyészség a vádlottakat személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.