Írjon nekünk

Sport

Női futsal: elképesztő diadalt aratott a címvédő ellen a Szent Mihály + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szent_mihaly-gyula029kf

Zimányi Kovács Anikóék lába előtt hever az előző évi bajnok, csak eddig volt veretlen és listavezető a Gyulai Amazonok: csodálatos teljesítménnyel nyerték a rangadót a szentmihályi lányok.

Deszk, sportcsarnok, 50 néző
2016. december 4., 18.00
Szent Mihály
Gyulai Amazonok
A meccs véget ért.

Játékvezető: Hegyesi Gábor •* Asszisztens: Kucsora Attila, Borbás Bottyán Aurél
4
3

Női futsal NB II Keleti csoport 10. forduló:

Szent Mihály – Gyulai Amazonok 4-3 (1-2). Deszk, 50 néző, vezette: Hegyesi Gábor (Kucsora Attila, Borbás Bottyán Aurél).
Szent Mihály: Horváth M. – Géczi B., Szalai Á., Redetzky A., Varga Zs. Cserék: Schildkraut F. (kapus), Sávai V., Fehér Zs., Lovászi Z., Harcel B., Börcsök Á., Koncz B., Zimányi Kovács A. Vezetőedző: Hódi Zsuzsanna.
Gyula: Deák M. – Erdélyi A., Perjési R., Fülöp D., Papp L. Cserék: Bálint K., Pilán T., Bálint R., Balogh N., Csontos Zs., Szilágyi Zs. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.
Gólszerzők: Szalai Á. (19′), Fülöp D. (öngól 22′), Zimányi Kovács A. (32′, 35′), illetve Bálint R. (5′), Bálint K. (7′), Pilán T. (26′)

Online közvetítésünk:

VÉGE!

40′
Elképesztő izgalmak közepette túlélték a gyulai rohamokat a szentmihályi lányok, akik megverték az előző évi bajnokot, ezzel a csapatuk történetének legnagyobb sikerét aratták! Schildkraut Fruzsina és társai a 26. perc után lehúzták a reteszt, Zimányi Kovács Anikó pedig két remekbe szabott találattal igazolta, hogy a futsalban is igazi sztár, 4-3-as diadaluk után joggal tombolnak a szegediek.
39′
Nem tud mit kezdeni most a Gyula a mieink védekezésével, nyomás alatt a hazai kapu, de Géczi Bettina vezetésével őrizzük az előnyt.
37′
Sarokrúgásokkal és oldalberúgásokkal tartja a gyulai kapu közelében a lasztit a Szent Mihály.
36′
Bő négy perccel a vége előtt őrzi előnyét a Szent Mihály, mely a védekezésre összpontosít, de nem mondott le az ellentámadásokról is. Az imént Zimányi Kovács tűzte rá ismét távolról, labdája a jobb kapufa éléről csúszott mellé. A szegediek kiválósága kis híján mesterhármast jegyzett, de van még idő, hátha összejön az újabb gól.
35′
A vezető gólunk után valami elképesztő lendülettel és energiával rontott neki a Szent Mihálynak a Gyula. Hősiesen védekezünk, ennyit meg kell állapítanunk…
35′
GÓÓÓL 4-3! Szalai Ágnes és Zimányi Kovács Anikó fantasztikus kombinációját követően először a mérkőzés folyamán vezetünk! Szalai lőtt, a kapus védett, a kipattanót pedig Zimányi Kovács jó 10 méterről zúdította a hálóba.
34′
Zimányi Kovács kezezése után 7 méterre a kapunktól szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Óriási helyezkedés és tanakodás után addig passzolgattak, tologatták a gyulaiak, míg a védők egyre jobb pozícióba kerültek, és végül megakasztották az akciót, elmúlt a veszély.
32′
GÓÓÓL 3-3! Redetzky Andrea és Zimányi Kovács Anikó parádés összjátéka után ismét döntetlen az állás, Zimányi Kovács ugyanis magabiztosan lőtt a kapus lábai között a hálóba. 8:18 van még hátra, fantasztikus ez a rangadó, izgalmas, szikrázóan kemény, és a hibák ellenére is látványos.
32′
Egy-egy támadással eljutunk már a gyulai kapuig, és majdnem megvan az egyenlítés! Egy sarokrúgás után távolról lőttek a szegediek, Zimányi Kovács Anikó vezette bele magát a labdába, mely veszélyesen pattant a kapu felé, a vendégek portása másodszorra tudta csak megkaparintani.
30′
Parázs csata dúl a deszki sportcsarnokban, a gyulaiak megint mezőnyfölényben futsaloznak, Schildkraut bravúros védésekkel tartja meccsben a Szent Mihályt. A mieink ebben a periódusban nem tudnak támadásokat vezetni, védekezésre kényszerülnek.
28′
Hatalmas a harc minden labdáért, a Gyula most őrzi előnyét. Hódi Zsuzsanna igyekszik pihentetni legjobbjait a hajrára, de a második-harmadik sor is megteszi a magáét. Schildkrautnak kell közben hatalmasat hárítania, Pilán Tímea bombáját lábban mentette oldalra.
26′
GÓÓÓL 2-3! Fordult a kocka, most a mieink álltak közel a gólhoz, kapufát is rúgtak, de a vendégek szereztek vezetést. Egy sarokrúgást követően Pilán Tímea lőtt, a jobb kapufa tövére, és Fortuna is vele volt, a bogyó befelé vágódott.
26′
Tömény izgalmak Deszken! Zimányi Kovács Anikó találta el a kapufát, moraj a nézőtéren, a mieink uralják a mérkőzést, érzik, hogy még a győzelem is összejöhet ma, szétrombolták a gyulaiak első félidőben mutatott magabiztos játékát.
24′
Óriási az iram, és igyekszik visszavenni az irányítást a Gyula. Bálint Rebeka járt túl védőink eszén, egyedül ugrott ki, kifutott elé a szünetben beállt Schildkraut Fruzsina, és olyan jól zárta a szöget, hogy a gyulai játékos lövése a jobb kapufa mellett hagyta el végül a játékteret.
22′
GÓÓÓL 2-2! Egészen más szemléletű Szent Mihályt látunk, mint az első játékrészben, és máris itt az egyenlítés! Nekiugrott ellenfelének a Hódi-alakulat, a Gyula pedig nem tud mit kezdeni ezzel a harci szellemmel most. Harcel Boglárka lövésébe Fülöp Diána akart belelépni, de olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy a saját kapujába pattant a labda.
21′
Elindult a második felvonás, és komoly izgalmak a pályán annak köszönhetően, hogy a szegediek szorossá tették a meccset.

SZÜNET!

20′
Véget ért az első félidő, egygólos hátrányban a mieink. Igazság szerint az állás nem türközi a látottakat, eddig sokkal, de sokkal határozottabb és veszélyesebb a Gyula, mely lényegesen nagyobb különbséggel is vezethetne. Azonban ilyen a futball és a futsal, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a félidő végén a mieink találtak be, így izgalmas lesz a folytatás.
19′
GÓÓÓL 1-2! Megvan a szépítő gól egy gyors és korszerű akció végén! Zimányi Kovács Anikó és Szalai Ágnes egy védőre vezették a labdát, Zimányi Kovács önzetlenül társa elé tálalt, Szalai pedig két lépésről a kimozduló kapus lába mellett vágta be a hálóba a lasztit.
18′
Bálint Rebeka, Balogh Noémi és Perjési Rita is megszerezhette volna a harmadik gyulai találatot, de szerencsére továbbra is “csak” 0-2 áll az eredményjelzőn. Géczi Bettina nevét kell még említenünk, aki az imént nagyszerű mentéssel hívta fel magára a figyelmet, két gyulai vezette rá a játékszert, de közbe tudott lépni végül.
17′
Helyzet itt, helyzet ott, és elképesztő rohanást hoz a félidő hajrája. Felvették a ritmust a szentmihályi lányok, immár át tudnak törni a középpályán, de a kaput még nem sikerült bevenniük. Miközben óriási erőket mozgósítanak a szépítésért, azért hátul is figyelni kell, mert többször is közel állt a harmadik találathoz a Gyula.
15′
Szépíthettek volna a szegediek, ám kimaradt a nagy lehetőség. Zimányi Kovács Anikó lopott labdát, egyedül vezette kapura, lövése levágódott a szöget remekül záró Deák Mártáról, Varga Zsuzsa spiccel ismételt, ezt is kifogta a vendégek hálóőre.
12′
Letámadnak a gyulaiak, ennek következtében a Szent Mihály nehezen tudja átvinni a labdát a középpályán. Egyelőre dominálnak a vendégek, sokkal szervezettebbek, a mieink pedig nem tűnnek elég labdabiztosnak ahhoz, hogy feltörjék ezt a reteszt. Amikor ezt megállapítjuk, Fehér Zsuzsanna durrant mellé szabadrúgásból.
10′
Továbbra is fölényben játszanak a látogatók, egy-egy megszerzett labdával próbál meg ellentámadást indítani a Szent Mihály, de jellemzően rendkívül hátulról, mélyről kell elkezdeni az építkezést, tehát van idejük visszazárni a vendégeknek. Az akcióink így távoli próbálkozásokba torkollnak, most is éppen Fehér Zsuzsanna lőtt 10 méterről, rendkívül magabiztosan csípte el a hálóőr.
7′
Hódi Zsuzsanna időt kért, nem ilyen kezdésre számítottunk, de a szakvezető sem…
7′
GÓÓÓL 0-2! Immár kettővel mennek a gyulaiak! Előbb még Szalai Ágnes tudott lőni egy gyors megindulást követően, de nem volt elég pontos és erős a kísérlet, hárította a vendégek portása, majd érkezett a válasz. Bálint Kata szelídítette meg a játékszert, eléggé távolról vette célba a szegedi ketrecet, a laszti a lábak között utat talált a jobb alsóba.
5′
GÓÓÓL 0-1! Vezetnek az Amazonok! Kétszer került helyzetbe ziccerbe Bálint Rebeka, az elsőt még nagy bravúrral hárította Horváth Melinda, a másodikat már értékesítette a gyulai 9-es. Szép kontrát vittek végig a vendégek, Bálint Rebeka lőtt, Horváthról ez még kivágódott, a kipattanót viszont a hálóba vágta a szemfüles támadó.
3′
Megilletően futsaloznak eddig a szegediek, magabiztosabbak a látogatók, akik már egy komoly helyzetet is elpuskáztak, illetve a kapufát is megzörgették egy másik alkalommal. A bordó-sárgák erejéből még csak védekezésre telik.
1′
A gyulaiak kezdték a meccset.

17.50: A Szent Mihály lányai bordó-sárgában, sárga sportszárral, a vendégek pedig kék-fehérben lázas szorgalommal melegítenek. Az előzményekhez tartozik, hogy a szegediek halasztani szerettek volna, hiszen fennállt a veszélye, hogy egyik kapusuk sem lesz harcra kész ezen a napon (Schildkraut Fruzsinára mandula-, Horváth Melindára fogműtét várt), ám a gyulaiak nem mentek ebbe bele, így maradt az eredeti időpont. Végül mindkét orvosi beavatkozást elhalasztották, és a lehető legjobb összeállításában veszi fel a küzdelmet a hazai gárda, ahogyan a látogatók is. A történetek miatt érezhetően nagyobb a feszültség, erősen fogadkozik mindkét fél. Annyit érdemes még megemlíteni, hogy az Amazonok kétségtelenül a másodosztály legjobb alakulata, de a feljutást nem nagyon ambicionálják. Mindenesetre roppant érdekes találkozó vár ránk, hiszen a salgótarjáni Reklám-Press Skorpió délutáni sikerével az élre vágott 21 ponttal, a Békés megyeieknek nyerni kellene, hogy visszavegyék az első helyezést.

17.30: Köszöntjük Olvasóinkat Deszkről, ahol hamarosan megkezdődik a női futsal NB II Keleti csoport 10. fordulójának rangadója, melyen a Szent Mihály együttese igyekszik elvenni a listavezető Gyulai Amazonok veretlenségét!

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A női futsal NB II Keleti csoportjában a 10. fordulót rendezik vasárnap. A tabellát jelenleg a Gyulai Amazonok vezetik 19 ponttal, hat győzelem mellett egyetlen döntetlen szerepel a nevük mellett. A hétcsapatos mezőnyben a lelkes és feltörekvő Szent Mihály a negyedik helyet foglalja el 12 pontjával. A szegedi lányoknak eddig négy diadal mellett négy vereséget kellett elkönyvelniük. Legutóbb Berettyóújfaluban léptek pályára, ahol 4-1-es sikert arattak, tehát jó formában vannak, ami biztató a Békés megyeiek elleni presztízscsata előtt. A két alakulat október 2-án Gyulán már összecsapott a pontvadászatban, ott 6-2-re nyertek a hazaiak. Hódi Zsuzsanna tanítványai közül Redetzky Andrea és Lipták Lilla talált be akkor, keretbe foglalva a mérkőzést, hiszen a mieink szereztek vezetést, ám hattal felelt az ellenfél, mielőtt a végén összejött a szépítést. Ezúttal jóval szorosabb ütközetre van kilátás, a Szent Mihály nagyon szeretne visszavágni!

Hirdetés

Kommentek

Sport

Kézilabda: magabiztos győzelem után, hetedik helyen telel az Algyő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Győzelemmel zárta az őszt az Algyő férfi csapata.

Tovább olvasom

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Aktuál