Közélet

Dobson Tibor: minden eddiginél több jut az önkéntes tűzoltóságokra jövőre

Dobson Tibor: minden eddiginél több jut az önkéntes tűzoltóságokra jövőre

2014. december 23., kedd
Dobson Tibor: minden eddiginél több jut az önkéntes tűzoltóságokra jövőre

Minden eddiginél több jut jövőre az önkéntes tűzoltóságokra, az Országgyűlés képviselői indítványra 500 millió forintra emelte a támogatást - erről Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség vezetője beszélt az MTI-nek.

Az önkéntes egyesületek büdzséje éveken keresztül 120 millió forint volt, idén már 300 millió forintból gazdálkodhattak. Jövőre félmilliárd jut erre a célra, amiből 100 millió forint a különleges, speciális mentőcsoportok fejlesztésére fordítandó. Megemelték a Magyar Tűzoltó Szövetség költségvetését is, ami 17,5 millió pluszforrást jelent a szervezetnek jövőre.

Dobson Tibor

szerint mindez az idei év hatékony munkájának, az önkéntes egyesületek elismerést kiváltó tevékenységének köszönhető. A megemelt keret alapján az MTSZ vezetője a működés hatékonyságának további növelését, a szakmai szervezeti egység megteremtését, valamint a kárpát-medencei önkéntes tűzoltó hálózat megalakítását nevezte meg célként. Utóbbival kapcsolatban kifejtette: várhatóan áprilisban jön létre a hálózat, amelynek létrehozásától az elnök a többi között azt várja, hogy nagyobb eséllyel pályázhatnak uniós projektekre, a tűzoltók képzése, az egyesületek technikai felszerelésének javítása érdekében. Országszerte 1100 önkéntes tűzoltó egyesület működik, amelyek mintegy 20 ezer tagot számlál. Együttesen mintegy ezer település, illetve 1,5 millió ember mentő-, illetve tűzvédelmében vállalnak szerepet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.