Közélet

Nemzetközi néptáncfesztivált rendeznek Szegeden

Nemzetközi néptáncfesztivált rendeznek Szegeden

2014. július 7., hétfő
Nemzetközi néptáncfesztivált rendeznek Szegeden
neptancgala_megnyito08_gs

A résztvevő magyar és külföldi együttesek tagjainak menettáncával kedden délután elkezdődik a 26. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál programja – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Szegeden csaknem fél évszázada, 1966 óta rendeznek nyaranta néptáncfesztiválokat: a páros években nemzetközi találkozókat tartanak, a páratlan esztendőkben pedig az immár Martin György nevét viselő országos összejöveteleket szervezik meg. Az idei fesztiválon kilenc hazai és külföldi – török, román, szerb, cseh - csoport csaknem négyszáz táncosa mutatkozik be. A folklór esteknek a Szegedi Nemzeti Színház ad otthont kedden és szerdán este, a fesztivál gálaestjét pedig pénteken rendezik az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A külföldi együttesek szerdán este és csütörtökön délelőtt utcai vigasságokon mutatkoznak be a Dugonics téren felállított színpadon, csütörtökön este pedig Szeged több művelődési házában és a Deszki faluházban lépnek föl.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.