Rétessel és bivalypörkölttel is ünnepelt a Homokhátság gyöngyszeme, Mórahalom + FOTÓK

2015. július 5., vasárnap · Egy hozzászólás

sokadalom_morahalom01_gs

Egy hétvégébe sűrítették idén a Homokháti Sokadalom programjait Mórahalmon. Szombaton megnyílt a Bivaly utca, baráti társaságok bográcsiban rotyogtak a finomságok, és ínycsiklandó réteskülönlegességekből sem volt hiány. Vasárnap is érdemes kilátogatni a homokháti kisvárosba, a réteskészítők versenye mellett néptáncfesztiválra is várják a vendégeket. Tovább »

Nemzetközi néptáncfesztivált rendeznek Szegeden

2014. július 7., hétfő · Hozzászólok

neptancgala_megnyito08_gs

A résztvevő magyar és külföldi együttesek tagjainak menettáncával kedden délután elkezdődik a 26. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál programja – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Tovább »

Megkezdődött a háromnapos VIII. Martin György Országos Néptáncfesztivál + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 5., péntek · 5 hozzászólás

neptancgala_megnyito08_gsÖsszesen nyolc táncegyüttes és zenekar mutatkozott be a Széchenyi térről a Dugonics térig tartó menettáncban péntek este. A zenés-táncos felvonulással kezdetét vette az idei háromnapos Martin György Néptáncfesztivál.
Tovább »

Néptáncosok szállták meg Szeged belvárosát + FOTÓK

2012. július 6., péntek · Egy hozzászólás

Több százan táncolták át a belvárost a Reök-palotától a Széchenyi térig. Ezzel a látványos néptáncbemutatóval kezdődött meg az egy hétig tartó nemzetközi néptáncfesztivál.
Tovább »

Néptánc a téren – menettánccal indult a Martin György-néptáncfesztivál + VIDEÓ, FOTÓK

2011. július 1., péntek · Egy hozzászólás

neptanc05_gs Menettánccal kezdődött meg a VII. Martin György Országos Néptáncfesztivál háromnapos programja, a menet végén a Dugonics téren kis ízelítőt láthattak az érdeklődők az esti, kisszínházi műsorból. A kettős jubileumot ünneplő táncosok az Újszegedi Szabadtéri Színpadon gálaműsorral is fellépnek, a fesztiválon résztvevő együttesek produkcióit zsűri értékeli, s a társulatok a szakmai tanácsok mellett pénzdíjat is kapnak.
Tovább »

Ifjúsági néptáncfesztivál kezdődött Szegeden

2009. április 7., kedd · Hozzászólok

Csaknem ötven együttes részvételével kezdődött meg kedden Szegeden a XIX. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál, amelynek három napja alatt több mint ezerkétszáz gyermek és fiatal mutatkozik be – közölte Orbán Hedvig, a szervező Százszorszép Gyermekház vezetője az MTI-vel. Tovább »

Szabadtéri: hollywoodi produkciót ígér a Benyovszky rendezője

2008. augusztus 8., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A Szentivánéji álom után újabb ősbemutatóra készül a szabadtéri: a Benyovszky zenés táncjátékra. Csütörtökön a már megszokott Reök-beli közönségtalálkozóra várta Herczeg Tamás Reök-igazgató (képünkön jobbra) a Benyovszky Móric prózai szerepét alakító Rátóti Zoltánt, a darab rendező koreográfusát, Zsuráfszky Zoltánt, és a produkció zeneszerzőjét, a Ghymes zenekar egyik alapítóját, Szarka Tamást (képünkön ebben a sorrendben, balról jobbra). Tovább »

Megkezdődött Szegeden a Nemzetközi Néptáncfesztivál

2008. augusztus 1., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor – SZEGEDma

A több száz táncos felvonulásával pénteken este elkezdődött a huszonharmadik nemzetközi néptáncfesztivál Szegeden. Tovább »

Nemzetközi néptáncfesztivál lesz Szegeden

2008. július 19., szombat · Hozzászólok

Idén ismét megtöltik a néptáncosok Szegedet augusztus elsejétől, és ha már a városban vendégeskednek, a szokásokhoz híven fellépnek a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán is – mondta a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány vezetője. Tovább »

Színházak, darabok, néptáncok és sörök

2008. június 25., szerda · Hozzászólok

A XVI. Szegedi Sörfesztivál megnyitásával újabb lendületet vesz a szegedi fesztiválszezon. A folyékony kenyér ligetbéli szentélyét célba vevők útját ma délután könnyen keresztezheti a Folk-Híd Nemzetközi Néptáncfesztivál menettánca. A színházra éhes közönség ma két előadás, két helyszín és három időpont közül választhat. Alsóvároson a városrész építészeti értékeiről tudhatunk meg többet…
Tovább »

Következik: néptánc, Szent Iván-éj, sörfeszt és Turandot

2008. június 23., hétfő · Hozzászólok

Mára csupán egy programot tudunk ajánlani a mozizáson kívül, azt is a Somogyi-könyvtár hűvösében. Ezért inkább előretekintünk, mert a hét közepétől két szegedi fesztivál is kezdetét veszi, holnap meg valóban Szent Iván-éj lesz, továbbá elkezdődnek a Turandot próbái a Dóm téren.
Tovább »