Rétessel és bivalypörkölttel is ünnepelt a Homokhátság gyöngyszeme, Mórahalom + FOTÓK

2015. július 5., vasárnap · Egy hozzászólás

sokadalom_morahalom01_gs

Egy hétvégébe sűrítették idén a Homokháti Sokadalom programjait Mórahalmon. Szombaton megnyílt a Bivaly utca, baráti társaságok bográcsiban rotyogtak a finomságok, és ínycsiklandó réteskülönlegességekből sem volt hiány. Vasárnap is érdemes kilátogatni a homokháti kisvárosba, a réteskészítők versenye mellett néptáncfesztiválra is várják a vendégeket. Tovább »

Nemzetközi néptáncfesztivált rendeznek Szegeden

2014. július 7., hétfő · Hozzászólok

neptancgala_megnyito08_gs

A résztvevő magyar és külföldi együttesek tagjainak menettáncával kedden délután elkezdődik a 26. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál programja – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Tovább »

Megkezdődött a háromnapos VIII. Martin György Országos Néptáncfesztivál + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 5., péntek · 5 hozzászólás

neptancgala_megnyito08_gsÖsszesen nyolc táncegyüttes és zenekar mutatkozott be a Széchenyi térről a Dugonics térig tartó menettáncban péntek este. A zenés-táncos felvonulással kezdetét vette az idei háromnapos Martin György Néptáncfesztivál.
Tovább »

Néptáncosok szállták meg Szeged belvárosát + FOTÓK

2012. július 6., péntek · Egy hozzászólás

Több százan táncolták át a belvárost a Reök-palotától a Széchenyi térig. Ezzel a látványos néptáncbemutatóval kezdődött meg az egy hétig tartó nemzetközi néptáncfesztivál.
Tovább »

Néptánc a téren – menettánccal indult a Martin György-néptáncfesztivál + VIDEÓ, FOTÓK

2011. július 1., péntek · Egy hozzászólás

neptanc05_gs Menettánccal kezdődött meg a VII. Martin György Országos Néptáncfesztivál háromnapos programja, a menet végén a Dugonics téren kis ízelítőt láthattak az érdeklődők az esti, kisszínházi műsorból. A kettős jubileumot ünneplő táncosok az Újszegedi Szabadtéri Színpadon gálaműsorral is fellépnek, a fesztiválon résztvevő együttesek produkcióit zsűri értékeli, s a társulatok a szakmai tanácsok mellett pénzdíjat is kapnak.
Tovább »

Következő oldal »