Bulvár

Előzetesben a szentesi harisnyás rablók

Előzetesben a szentesi harisnyás rablók

2014. március 20., csütörtök
Előzetesben a szentesi harisnyás rablók

Előzetes letartóztatást rendelt el a Szegedi Törvényszék azzal a három személlyel szemben, akik március 18-án saját otthonában támadtak meg és raboltak ki egy szentesi férfit.

Amint arról már beszámoltunk, március 18-án 0 óra 25 perckor hívta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját egy szentesi férfi, aki bejelentette, hogy szomszédját kirabolták. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy három harisnyát viselő férfi három órával korábban törte rá az ajtót, a földre teperték és kezeit, lábait összekötözték. A támadók a 47 éves embert az ágyra dobták, ahol egy takarót tettek rá, majd szisztematikusan átkutatták a lakást. Mindent kinyitottak, szétdobáltak, az egész lakást felforgatták. A sértettől aranyat, fegyvert és drogot követeltek. Végül – három órával később - készpénzt, laptopokat, mobiltelefonokat és házi pálinkát vittek magukkal - tájékoztat a police.hu. A helyszíni szemle és az adatgyűjtés eredményeként a szentesi nyomozók már hajnalban elrendelték annak a személyautónak a körözését, amivel a támadók közlekedtek. A kocsit a Szolnoki Rendőrkapitányság rendőrei foglalták le Szolnokon, ahol a helyi és a szentesi rendőrök végül mind a négy gyanúsítottat elfogták. A járművük átvizsgálása során a nyomozók készpénzt és kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A 34 éves

F. Istvánt

, a 19 éves

R. Györgyöt

, a 22 éves

K. N. Rózát

és a 27 éves

H. Miklóst

a Szentesi Rendőrkapitányságra állították elő. A nyomozás eddigi adatai alapján a Tisza-parti városban elfogott három férfi támadta meg a sértettet a lakásában, míg a nő az autónál várakozott és figyelt. Ellenük csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A szentesi rendőrök mind a négy gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A Szegedi Törvényszék csütörtöki döntése értelmében a három elkövető férfit előzetes letartóztatásba helyezték, míg a női vádlott esetében a bűncselekmény megalapozott gyanúját nem látta megállapíthatónak, így előzetes letartóztatását nem rendelte el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.