Sport

Jubileumi karácsonyi vitorlázás és Víz-Party jégtörés a Tiszán + VIDEÓ

Jubileumi karácsonyi vitorlázás és Víz-Party jégtörés a Tiszán + VIDEÓ

2014. január 2., csütörtök
Jubileumi karácsonyi vitorlázás és Víz-Party jégtörés a Tiszán + VIDEÓ
vizparty20140101 042

Jó szelet fogtak vitorláikba a Tiszán a Tiszavirág Sportegyesület versenyzői karácsonykor és Újév napján.

"Emlékezetes karácsonyi ajándékot kaptunk a kellemes déli szél formájában. Az 500. futamot a Boszorkánysziget - Maros-torkolat rekord kísérleten, karácsony másnapján vitorlással teljesítettük. Bár az előrejelzésekhez képest gyengébb szél és a befagyott kikötőből való hosszadalmas kihajózás is hátrányosan érintett bennünket a futamidő szempontjából (2:31:10), de így legalább idillikus körülmények között vitorláztunk" - közölte

Kipper György

, a Tiszavirág Sportegyesület vezetője a karácsonyi vitorlázás kapcsán. http://www.youtube.com/watch?v=ngZD42ZpLU8 Az újév első napján „fogadóvá” alakult a szegedi vitorlás és kishajós oktató bázis. Kilencedik éve, hogy a vitorlázás, a Tisza és a vízi sportok szerelmesei az újév első napján találkoznak, hogy a Víz-Party keretében hódoljanak szenvedélyüknek, annak reményében, hogy az itt töltött kellemes percek jegyében telik majd az új esztendő.

rekord_vitorlazas_kipper-csesznok_20131225_1_fotok_152006

Bár az elsőként kifutó hajók még vékony jégpáncélt törtek a Tiszayacht kikötőben, a napsütés és a kellemes délkeleti szél újabb és újabb vitorlásokat, kajakokat, sárkányhajót csalt ki a Maros torkolatába. Folyamatosan érkeztek a volt tanulók, oktatók, hajósok és egy rövid, inkább csak szimbolikus értékű hajókázás után adták egymásnak a hajókormányt. A parton újévi malacsült, hurka, kolbász, fogadta a látogatókat, a vitorlázásból, hajókázásból visszatérők gyors regenerálódásáról forró tea és sütemények gondoskodtak, a vidám hangulatot forralt bor fokozta.

rekord_vitorlazas_kipper-csesznok_20131225_1_fotok_152105

Mivel a lelkesedés az utolsó pillanatig kitartott a hajók leszerelése már sötétedés utánra maradt. A vitorlázók remélik, hogy az év első napján történtek jegyében telik majd az újesztendő, és oktatás, sportolás közben 2014-ben is sűrűn találkoznak majd a Tiszán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.