Közélet

Megdőlt a hajnali hidegrekord vasárnapra virradóra

Megdőlt a hajnali hidegrekord vasárnapra virradóra

2013. augusztus 18., vasárnap
Megdőlt a hajnali hidegrekord vasárnapra virradóra

Megdőlt a hajnali hőmérsékleti minimumrekord vasárnapra virradóra, ismét a Nógrád megyei Zabaron – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Közleményük szerint a Kárpát-medencében található rendkívül száraz levegő, a szélcsend és az egyre hosszabbodó éjszakák együttes hatására ismét hideg volt a hajnal. A Nógrád megyében található Zabaron 5,7 Celsius-fokig hűlt le a levegő, és ezzel az augusztus 18-i hajnali minimumrekord is megdőlt. Ezen a napon mostanáig 2008-ban ugyancsak Zabaron volt a leghidegebb a hajnal, akkor 5,9 fok volt. Ezzel együtt országszerte hűvös volt az éjszaka, csupán 11-12 fok körül alakult a hajnali órák országos átlaghőmérséklete – írta a meteorológiai szolgálat, hozzátéve: Zabar adata a többi állomás méréséhez képest több fokkal hidegebb. A közleményben kifejtik: az elmúlt éjszakák során mindig Zabaron mérték a legalacsonyabb hőmérsékletet. Ugyanitt péntekre és szombatra virradóra is megdőltek a hidegrekordok. A Nógrád megyei településen pénteken 3,3 fokot, szombaton 4,4 fokot mértek a leghidegebb órákban. Ez az állomás egy völgyben található, ahol szélcsendes éjszakákon a hideg levegő összegyűlik. Az előrejelzés szerint vasárnap általában derült, csapadékmentes idő várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csak a Fertő-tó környékén élénkül meg a déli szél. A hőmérséklet délután 30 és 34, késő este 20 és 26 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.