Közélet

Fidesz: a kormány nem hagyja cserben a gazdákat

Fidesz: a kormány nem hagyja cserben a gazdákat

2013. május 30., csütörtök
Fidesz: a kormány nem hagyja cserben a gazdákat

A kormány, ahogy vállalta, nem hagyja cserben a gazdákat – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője azzal kapcsolatban, hogy elkészült a vidékfejlesztési miniszter rendelete a Hajdú-Bét- és a Novofarm-ügyben érintett gazdák kártalanítására.

A szóvivő hangsúlyozta: bár nem ennek a kormánynak a felelőssége, hogy kártalanítsa az érintetteket, egy évtized óta mégis ez az első kabinet, amely kötelességének érzi, hogy tegyen valamit a károsultakért. Hozzátette: sokan érezhetik azt, hogy a kártalanítással nem kerül pont az ügy végére, "erkölcsileg még nyitott a gazdák kisemmizése". Kifogásolta, hogy az érintettek még számos súlyos kérdésre nem kaptak választ, a többi közt arra: akinek nagyon sok pénze és hatalma van, az bármit megtehet? Akkor is, ha tetteinek következménye emberéletekben és otthonokban mérhető? - fogalmazott meg egy újabb kérdést. Választ várt arra is: miért hallgattatták el

Karsai Józsefet

, aki a gazdák érdekében kívánt fellépni, és miért tagadja az általa elmondottakat

Bajnai Gordon

? Mi lehet a Hajdú-Bét-ügy zárt aktáiban? - kérdezte. Szerinte Bajnai Gordon egyre idegesebb és perrel fenyegetőzik, amikor nem ezt teszi, akkor pedig a károsultakon viccelődik.

Selmeczi Gabriella

cinikusnak tartotta a korábbi miniszterelnök azon kijelentését is, hogy ha a Hajdú-Bét károsultjait kártalanítja az állam, akkor ezt a Malév dolgozóival is meg kellene tennie. Hozzátette, "ez felháborító akkor, amikor a parlament jelentéséből kiolvasható: a Gyurcsány-Bajnai-kormány és holdudvara ásta meg a légitársaság sírját, tudatosan vitték azt csődbe és okoztak kárt az államnak". A szóvivő azt üzente Bajnai Gordonnak: az emberek már eddig is túl nagy számlát fizettek a Gyurcsány-Bajnai-kormányok által okozott károkért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.