Közélet

Polgári védelmi felkészítés volt a Hód-Mezőgazdánál

Polgári védelmi felkészítés volt a Hód-Mezőgazdánál

2013. január 22., kedd
Polgári védelmi felkészítés volt a Hód-Mezőgazdánál

A Hód-Mezőgazda ZRt. területi polgári védelmi szervezetének mozgósítási gyakorlatát, és háromévenként szokásos felkészítését hajtották végre hétfőn Hódmezővásárhelyen. A gyakorlatban részt vevők bizonyították felkészültségüket.

A Hód-Mezőgazda Zrt. állományából 47 fő tagja a polgári védelmi szervezetnek, amelynek riasztási gyakorlatára - amelyet

Nagy Sándor

őrnagy, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője vezetett - 45-en időben meg is jelentek a megalakítási helyen, azaz a ZRt. ebédlőjében. A létszámból hiányzó két fő igazoltan maradt távol - közölte

Arany-Tóth Attila

, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az összegyűlt állomány elérési adatait, telefonszámait pontosították, majd

Krám István

őrnagy, a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese tartott előadást az aktuális katasztrófavédelmi ismeretekből, a munka- és a balesetvédelem szabályairól, továbbá a polgári védelemben részt vevő személyek jogairól és kötelezettségeiről. Az előadás során elhangzott: a riasztást követően két órán belül meg kell érkeznie az állomány tagjainak a megalakítási helyre, ahol további tíz óra áll rendelkezésükre, hogy elérjék a teljes bevetési készültséget. Ennyi idő alatt kell üzembe helyezni azokat a technikai eszközöket, amelyekkel legkésőbb ez idő elteltével el kell tudniuk indulni a káresemény helyszínére. Mint emlékezetes, december elején a rendőrség szakembereinek részvételével történt meg a gépszemle a Hód-Mezőgazda Zrt.-nél, amelyen megállapították, hogy a védekezés során felhasználható 14 technikai eszköz mind megfelel a velük szemben támasztott követelményeknek, és rendkívüli havazás esetén az utak járhatóvá tételére készek. A hétfő délelőtti gyakorlat igazolta, hogy a feladatra a személyi állomány is felkészült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.