Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: átgázolt az ásotthalmi expressz Mórahalmon + PANORÁMA, FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Vendégsikerrel zárult a húsvétvasárnapi csúcsrangadó a megyei I. osztályban. A bátran, dinamikusan és gólra törően futballozó Ásotthalom simán verte a Mórahalmot. Ezzel nemcsak az őszi vereségért vágott vissza, de sokat segített a Kisteleknek is az aranyharcban. A derbit online közvetítettük.

Labdarúgó megyei I. osztály 23. forduló:

Mórahalom VSE – Ásotthalom TE 0-3 (0-2). Mórahalom, 500 néző, vezette: Csöngető Endre.
Mórahalom: Szűcs M. – Papdi, Kreizler, Gyimesi L., Daróczi, Lázár (Tüskés), Siha, Tóth L., Takács, K. Tóth (Sádt), Szőke. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Ásotthalom: Ábrahám – Ottlik R. (Andróczki), Vastag B., Rasztik, Németh, Pataki (Frank), Kothencz L., Szlobodnyik (Papp R.), Bárdosi, Baji R., Szűcs K. Edzők: Gyenge Balázs, Hevesi Tibor.
Gólszerző: Ottlik R. (37′), Bárdosi (45′), Baji R. (55′)

Tóth Ákos, a Mórahalom vezetőedzője: “Udvari Szabolcs és Kothencz Péter sérülése miatt át kellett szervezni együttesünket, ráadásul a támadó szekciónk ma csődöt mondott, így a motivált és jó erőkből álló Ásotthalom ellen nem is lehetett más a vége, mint vereség.”

Hevesi Tibor, az Ásotthalom mestere: “Fegyelmezett játékkal tudtuk legyőzni a Mórahalmot. A csapatból mindenki tette a dolgát, jól futballozott. Külön kiemelném viszont Baji Renátót és Rasztik Zoltánt, akik átlagon felül teljesítettek, húzóemberek voltak a mai meccsen.”

Online közvetítésünk:

90. perc: Vége, az Ásotthalom dinamikus, gyors futballjával meglepte a rutinos, jól szervezett Mórahalmot. Döntőnek bizonyult, hogy a hazaiak húzóemberei közül Szőke Péter és Takács Gábor nem fogott ki túl jó napot, míg a vendégeknél többen – elsősorban Baji Renátó, Bárdosi Nándor és Ottlik Roland – brillíroztak. Az ásotthalmiak ilyen arányban is megérdemelten nyerték a derbit, így megerősítették harmadik helyüket a tabellán.
87. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Mórahalom a tizenhatos oldalvonalánál, 11 méterre az alapvonaltól. Daróczi László jobbról kapura is tekerte, de nem tudott túljárni Ábrahám kapus eszén. A portás közel áll ahhoz, hogy hibátlanra hozza ezt a rangadót!
83. perc: A nagy kedvvel játszó Bárdosi tört volna ki, de az utolsó pillanatban szerelni tudták a hazai védők. Ettől függetlenül aligha lehet csalódott az ásotthalmi támadó.
82. perc: Ismét Kreizler akcióban, sőt, a hálóba is talált, csakhogy lesről, így a játékvezető természetesen nem adta meg a gólt.
80. perc: Kreizler Károly igazolta, hogy ő a bomba szabadrúgások mestere. 35 méteres ágyúzását szépen védte Ábrahám.
77. perc: A cserék időszakát éljük: Pataki helyére Frank érkezett a vendégeknél, míg Sádt folytatja K. Tóth helyett hazai oldalon. Stílusosan, látványosan játszik az Ásotthalom, a Mórahalomnak pedig semmi sem sikerül. Takács Gábor sokadik kitűnő szögletét ebben a pillanatban Szőke senkitől sem zavartatva fejelhette kapura, de Ábrahám védeni tudott.
71. perc: Ismét remek kontrát vezetett az Ásotthalom. Sihát Bárdosi szerelte saját tizenhatosánál, végigszáguldott az egész pályán, majd remekül ugratta ki Andróczki Attilát. A csereként beállt játékos ellőtte a labdát Szűcs mellett, sokan már gólt kiáltottak, de azt most megúszták a hazaiak, mert a laszti elgurult a bal kapufa mellett is…
68. perc: Nem változik a meccs képe. Görcsösen, sok hibával játszik Tóth Ákos együttese, örömfocit mutat be a látogató. Alighanem eldőlt a három pont sorsa. Közben egy csere: Papp R. állt be Szlobodnyik helyére a sárga mezeseknél.
61. perc: Egyre elkeseredettebben rohamoz a Mórahalom, könnyedén tartja előnyét az Ásotthalom. Sorra érkeznek a beadások a vendégek kapuja elé, de ezekben nincs igazán veszély, magabiztosan áll a lábán az ábrahám kapus vezette hátsó alakzat. Mindkét gárda cserélt egyet: hazai oldalon Lázárt Tüskés, odaát Ottlikot Andróczki váltotta.
55. perc: GÓÓÓL! Átvette az irányítást az Ásotthalom, s meg is szerezte a harmadik gólt. Egy jobbról belőtt labdába az ötösön Baji Renátó szúrt bele, így a játékszer a tehetetlen Szűcs kapus mellett vágódott a hálóba; 0-3! Baji nagyon rászolgált erre a találatra, ez az igazság.
51. perc: Ahogy az várható volt, hazai támadásokkal indult a félidő, de helyzetet még nem alakítottak ki Takácsék, fölényük meddő.
46. perc: A kétgólos előnyben lévő vendégek kezdték a második játékrészt. A nagy kérdés most az, lesz-e erő a házigazdában arra, hogy talpra álljon. Ha nem, igencsak meglóghat a Kistelek a bajnoki címért folyó versenyben.

Szünet.

45. perc: GÓÓÓL! Hideg zuhany a hazaiaknak még a szünet előtt. Meddő fölényben futballoztak a mórahalmiak, majd elveszítették a játékszert, s egy pompás kontra indulhatott. A villámléptű Baji Renátót felrúgták ugyan a félpályánál, de a bíró előnyszabályt alkalmazott. Bárdosi Nándort biztatták a társak, lője el a lasztit, ha másért nem, hát azért, hogy ápolás következhessék. Bárdosi megfogadta a tanácsot, s 30 méterről ritkán látható nagy gólt ragasztott a bal felsőbe. Szűcs Marcell mozdulni sem tudott; 0-2. Ezt követően kitört a szünet! Nos, kedves olvasók, innen nem lesz egyszerű visszakapaszkodnia a Tóth-csapatnak. Kisteleken alighanem rendkívül boldogok a történések miatt.
41. perc: Kétségbeesetten rohamoz a Mórahalom, hogy még a szünet előtt egyenlítsen. A játék az Ásotthalom térfelén folyik.
38. perc: Elképesztően nagy egyenlítési lehetőség maradt ki a gól után egy perccel. Szőke Péterhez került a labda a vendégek tizenhatosán belül, a góllövőlistát vezető csatár kissé kisodródva 7 méterről tüzelhetett. Talán sokat várt, ez is segített Ábrahám kapusnak, aki szögletre tudta ütni a lasztit.
37. perc: GÓÓÓL! Vezet az Ásotthalom, kihasználva a hazaiak hibáját. Bárdosi Nándor szerzett labdát a bal oldalon, majd remekül adott be, a rutinos Ottlik Roland pedig 6 méterről ballal a hálóba lőtt; 0-1!
36. perc: Csak gólt nem kapni – a szünethez közeledve úgy tűnik, mindkét alakulat ezt a szempontot tartja a legfontosabbnak. Olyan rangadó ez, ahol az első találat sorsdöntő lehet. Az utóbbi percekben ennek jegyében mezőnyjáték folyt, de hatalmas a harc!
32. perc: Kreizler Károly ívelt föl szabadrúgást a félpályáról, de sikerült felszabadítaniuk az ásotthalmiaknak, ebből a pontrúgásból nem alakult ki veszélyes lehetőség.
28. perc: Olyannyira kiszabadultak a vendégek, hogy támadásban is maradtak. Baji Renátó lépett ki a jobb szárnyon, a tizenhatos előtt szabálytalanul szerelték őt. A szabadrúgást Pataki Sándor végezte el, veszélyes lövése egy hazai futballistáról vágódott a kapu mellé.
26. perc: Kiszabadult az Ásotthalom, egy ellenakcióra futotta erejéből, ám a beadást könnyen hatástalanították a mórahalmi védők.
24. perc: A hazai együttes is kihagyta első százszázalékos ziccerét! Egy szöglet után – nincs rá jobb kifejezés – ügyetlenkedtek a vendégek, a labda Tóth Lukács elé került. A támadó megnézte magának a jobb alsót, oda akarta küldeni a bőrt, de lövése a kapufa külső éléről pattant ki. Mentségére szolgáljon, rengetegen tömörültek előtte, így nem volt könnyű dolga.
21. perc: Siha Zsolt próbálkozott távoli lövéssel, immár másodszor a meccsen, de a kísérlet mellé szállt. A félidő feléhez közeledve észrevehető, hogy az Ásotthalom visszaállt, megerősítette hátsó alakzatát, s kontrákra rendezkedett be.
20. perc: Átvette az irányítást a fehér mezben futballozó hazai gárda, immár jóval többet birtokolja a labdát Tóth Ákos gárdája, mint az ellenfél. Daróczi László beadásába léptek bele az előbb védők, akik így a gólra éhes Szőke elől szabadítottak fel.
15. perc: Az első mórahalmi lehetőséget az első negyedóra végén tudtuk feljegyezni. A vendégek a tizenhatosuk előterében felelőtlenül elveszítették a lasztit, amit a szemfüles Szőke Péter egyből a védelem mögé pörgetett. A bejátszás egy lehelettel volt csak hosszú K. Tóth Gyulának, aki elől így Ábrahám Tamás kapus tudott tisztázni.
11. perc: Baji gyorsasága biztosítja az Ásotthalom fölényét, nagyon nehezen tudják tartani őt a védők. Az imént egy jobb oldali beadást követően egy másik, korábban a Tisza Volán SC-t erősítő futballista, Bárdosi Nándor került ziccerbe, 6 méteres löketét bravúrral mentette Szűcs Marcell. Továbbra sem tudja átvenni a kezdeményezést a Mórahalom.
6. perc: Megint Baji Renátó kavarta meg a mórahalmi védelmet, de kisodródott, így odalett a helyzet. Egyértelmű, hogy a látogatók akarata érvényesül itt a találkozó kezdetén, egyáltalán nem ásta be magát az Ásotthalom, sőt!
3. perc: Az első hatalmas ziccert a vendégek puskázták el. Baji Renátó ugrott ki, önzetlenül centezett, az érkező Pataki Sándor pedig senkitől sem zavartatva 7 méterről az üres kapu fölé durrantott. Nem sok híja volt, hogy megszülessen az első gól!
2. perc: Az ásotthalmi Szűcs Krisztián szlalomozott át a védőkön, de mielőtt nagyobb veszély támadt volna a kapu előtt, a játékvezető lefújta az akciót, mert szabálytalannak látta Szűcsöt a hazai büntetőterületen belül.
1. perc: A hazaiak kezdték a mérkőzést, ők támadnak a határ felé, az ásotthalmiak pedig a település központja, illetve a templomtorony irányába szövögethetik majd akcióikat az első félidőben.

16.50: A hazai gárda hófehér szerelésben lép majd pályára, a vendégek sárga felsőt, fekete nadrágot és sportszárat választottak. Már az ifimeccset is több száz néző előtt játszották, ott 2-1-es hazai siker született. Kiváló pálya és ideális futballidő várja a rangadót. Mindkét fél azt mondja, győzelemre játszik, de látszik, tartanak is egymástól.

Két, egyaránt nagyszerű formában futballozó együttes csap össze vasárnap 17 órakor Mórahalmon, minden bizonnyal igen népes szurkolósereg előtt. A hazai gárda egyértelműen az aranyéremre hajt, s 50 ponttal jelenleg a második helyen tanyázik az 52 pontos fő rivális Kistelek mögött. Tóth Ákos gárdája a balástyai 2-3-at követően öt meccset nyert rendkívül magabiztosan. Múlt héten Röszkén diadalmaskodtak 7-1-re Szőke Péter négy, K. Tóth Gyula két és Kreizler Károly találatával. Első számú gólfelelősük, Szőke Péter 28 találattal vezeti a góllövőlistát.

Ami az Ásotthalmot illeti, tavasszal öt siker mellett egy döntetlent könyvelhetnek el, tehát még veretlenek. Ez a menetelés még értékesebbnek tűnik annak tükrében, hogy a sorsolásuk sem volt a legkönnyebb. A Sándorfalva, a Balástya és a SZVSE mellett a címvédő Csongrád is Baji Renátóék áldozatául esett már 2011-ben. A legutóbbi fordulóban odahaza 3-0-ra intézték el a Balástyát Ottlik Roland két és Bárdosi Nándor gólja révén. Az Ásotthalom 40 pontot gyűjtött eddig. A játéknap előtt a harmadik helyet foglalták el, ám szombati sikerével (lehet, hogy csak átmenetileg) megelőzte őket a 41 pontos Csongrád.

A két együttes őszi mérkőzését 2-1-re a vendég Mórahalom nyerte. Takács Gábor a 8. percben szerzett vezetést a látogatónak, majd Szőke Péter a 17.-ben növelte az előnyt. Németh Péter ugyan a 42. percben szépített, ám egyenlíteni végül nem tudtak a hazaiak a rendkívül feszült hangulatú, hét sárga lappal színesített összecsapáson. Az ásotthalmiak nagyon szeretnének visszavágni, vasárnap estére kiderül, képesek lesznek-e az újabb tavaszi bravúrra.

Ön ott volt a mérkőzésen? Kinek szurkolt? Szotyi vagy tökmag, sör vagy üdítő? Volt rajta sapka? Ki ült Ön mellett?

Tekintse meg óriás felbontású képünket a mérkőzés nézőiről!

Hirdetés

Kommentek

Hírzóna

Győzelemmel zárták az évet a szegedi röpisek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A felnőtt női csapat három játszmában múlta felül a Közgáz SC csapatát. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Nem termett babér a Kosársulinak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Könnyű győzelmet aratott a Salgótarján a Kosársuli ellen a Hepp-kupa nyolcaddöntőjében.

Tovább olvasom

Sport

Kézilabda: magabiztos győzelem után, hetedik helyen telel az Algyő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Győzelemmel zárta az őszt az Algyő férfi csapata.

Tovább olvasom

Aktuál