Gazdaság

Az M43-as autópálya 2013-ra készül el az országhatárig

Az M43-as autópálya 2013-ra készül el az országhatárig

2011. január 26., szerda
Az M43-as autópálya 2013-ra készül el az országhatárig

A tervek szerint 2013 májusára készülhet el az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti szakasza – tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerdán az MTI-t.

Jelenleg a Makó és Nagylak közötti 23,1 kilométeres sztrádaszakasz építésének előkészítése folyik. A tervezett gyorsforgalmi út a 34,6 kilométerszelvénynél kétszer kétsávos autópálya-keresztmetszettel, burkolt leállósávval csatlakozik az M43-as a tervek szerint tavasszal elkészülő szakaszához.

Loppert Dániel

, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője közölte, már beszerezték a jogerős építési és hatósági engedélyeket, elkészült az engedélyezési tervdokumentáció, az örökségvédelmi és környezeti hatástanulmány, valamint elvégezték a tervellenőrzési feladatokat és a szükség szerinti tervfelülvizsgálatot. A megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása folyamatban van, a régészeti tervek elkészültek, s már elindult a feltárás is. Az UTIBER Kft. pedig a kiviteli terveket készíti. A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás előkészítésére a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretén belül több mint bruttó 3,4 milliárd forint áll rendelkezésre, aminek 15 százaléka hazai forrás, 85 százalékát pedig az ERFA adja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.