Sport

Lékó elveszítette a Carlsen elleni csatát

Lékó elveszítette a Carlsen elleni csatát

2008. június 1., vasárnap
Lékó elveszítette a Carlsen elleni csatát

Fotó: Szegedma.hu

Nem bírt a 17 esztendős norvég csodagyerekkel, Magnus Carlsennel a szegedi Lékó Péter (képünkön) a Miskolci Nemzeti Színházban tartott nyolcjátszmás rapid sakkmérkőzésen.

Az év legrangosabb hazai sakkversenyének tartott összecsapáson május 28. és június 1. között mérték össze tudásukat a felek. A borsodi megyeszékhelyen már negyedszer szervezték meg Lékó Péter részvételével a sakkfesztivált.

Három éve Lékó az angol

Michael Adamsszel

4-4-re végzett, 2006-ban az orosz exvilágbajnok

Anatolij Karpovot

4,5-3,5-re legyőzte, tavaly pedig a világbajnok orosz

Vlagyimir Kramnyiktól

ugyanilyen arányban kapott ki. Idei ellenfele, a 17 éves

Magnus Carlsen

januárban robbant be igazán az elitbe: a hagyományos Wijk aan Zee-i tornák történetének legfiatalabb győztese lett. Sikerszériája azóta is tart. A Lékó elleni pároscsatája a negyedik mérkőzésen vett döntő fordulatot: három remi után világossal tudott nyerni a norvég. A következő két csatában újból megosztoztak a pontokon a felek, majd a vasárnapi hetedik partiban sötéttel bizonyult jobbnak az északi nagymester, aki a záró felvonás gyors döntetlenje után fogadhatta Lékó Péter gratulációját. A végeredmény: Carlsen-Lékó 5-3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.