A XXII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál második napján az amatőr halászléfőző versenyt tartották meg a Partfürdőn, ahol megkérdeztük a szegedieket: szerintük mi a jó halászlé titka.
A Szegedma avatott séfjei is főztek halászlevet, amit a meghívott vendégekkel és barátainkkal közösen fogyasztottunk el. A saját halászlevünkön kívül persze arra is kíváncsiak voltunk, hogy a rendezvényre kilátogatók és egyéb hallevet főzők hogyan készítik a halászlevet. A tapasztalt háziasszony, Zsuzsa szerint a jó halászlé akkor finom, ha sűrű, kicsit csípős, és jó sok belsőség van benne. A bográcsban a halászlevét kavaró János elmondása szerint tiszai halászlét csinált, de paksi arányrendszerben.
Fotó: Kovács Ferenc„Ismereteim szerint a Tiszai halászlé ahogy esik úgy puffan jellegű. A paksi viszont szinte patikamérlegen van kimérve”
– mondta János az általa főzött ételről. A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének sátránál eredeti kínai halászlé készült.
Fotó: Kovács FerencA csak Misinek hívott Chen Wen készítette a hallevet, ami némileg különbözik a megszokott magyar halászlevektől.
„Savanyú zöldséggel, tilápia filével, és természetesen alaplével készül. A fűszerezése egyszerű. Só, fehér bors, a tetejére zöldhagyma, illetve kínai vegyes fűszer kerül még bele, de azt már nehéz pontosan elmondani, hogy ez a fűszerkeverék miből áll”
– árulta el a kínai halászlé titkait „Misi”.
Fotó: Kovács FerencA Szegedi SzC Hansági Ferenc Szakképző Iskolájának tanulói és tanárai is kilátogattak a versenyre. Náluk a diákok főztek a tanároknak halászlevet. Joci és Ádám, a 15 és 17 éves tanulók szerint a finom halászlé titka a jó alaplé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.