Szeged

Esősen indult a szegediek reggele

Esősen indult a szegediek reggele

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 4., kedd
Esősen indult a szegediek reggele

Ciklon szállít fölénk nagy nedvességtartalmú levegőt, igencsak megnő a légkörben a potenciál felhőszakadás kialakulásához. Heves zivatarok is előfordulhatnak. Kedden a légörvény távolodik, de még elszórtan valószínű zápor, zivatar.

 

A legtöbb helyen felhősen indul a reggel, ám idővel szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában több órára kisüt a nap. Reggel még főként az ország északnyugati felén, napközben már másutt is elszórt jelleggel várható eső, zápor, zivatar, utóbbi nagyobb számban az északkeleti harmadban valószínű, felhőszakadásra is ott van több esély. A szél elsősorban zivatarok környezetében lesz erős vagy viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A napi maximum így is eléri a 24 fokot.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.