Szeged

Családok tanultak a környezetvédelemről Szegeden

Családok tanultak a környezetvédelemről Szegeden

2024. június 5., szerda
Családok tanultak a környezetvédelemről Szegeden

A Rotary Club Szeged Dóm idén először szervezte meg szemléletformáló rendezvényét, amely a Zöld Hullám Családi- és Gyermeknap címet kapta. A Szent-Györgyi Albert Agórával együttműködve valósították meg a programot, ahol a felnőtteket környezetvédelemmel kapcsolatos előadások várták, a gyermekeket pedig olyan interaktív programok, mint például öko-játszóház, arcfestés és hajfonás.

 

Főelőadóik Gazsi Zoltán (Eisberg Hungary Kft.) és Duda Ernő (Medipredict Kft.) voltak. Zoltán előadásában mesélt a saláta termelés és forgalmazás folyamatáról, a cégvezetésről, és személyes kihívásairól is. Ernő a rendezvény egyik moderátorával, Majó-Petri Zoltánnal beszélgetett, a témák között volt az egészséges életmód, a genetika, a mozgás és az alvás fontossága.
Dr. Ágoston Gergely, a Rotary Club Szeged Dóm tagja, kardiológus szakorvos is tartott előadást, ő az elhízás veszélyeire hívta fel a figyelmet, és tanácsokkal látta el az érdeklődőket az egészséges életmód és megfelelő mennyiségű mozgás tekintetében.
A főelőadások után a résztvevők kerekasztal-beszélgetéseken vehettek részt, amelyek abszolút interaktív módon zajlottak, a nézőknek is lehetőségük volt bekapcsolódni, és közösen megvitatni a témákat, mint például öltözködés, csomagolás-mentesség, tudatos vásárlás és főzés.

Emellett a rendezvény helyszínén egész napos kavalkád várta a családokat, többek között zöld szemléletű kirakodóvásár, öko-játszóház, kézműves foglalkozások, kvízjáték, arcfestés és hajfonás. A családi napot egy négy hétig tartó online kihívássorozat előzte meg, mely során több témakörön keresztül buzdították arra a lakosságot, hogy apró, elérhető és a mindennapi életbe könnyen beilleszthető lépésekkel változtassanak életmódjukon, saját egészségükön maguk és a Föld egészsége érdekében.

A Rotary Club Szeged Dóm elnöke, Ződi-Sipos Mária elmondta, a kihívásban, fiatalok, diákok és felnőttek egyaránt részt vettek, a legaktívabbak a Szegedi SzC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium diákjai voltak.

 

Mint minden új projekt esetén, itt is nehéz az indulás, izgultunk, hogy mennyien fognak csatlakozni hozzánk. De aznap, amikor az első hetet lezáró teljesítést igazoló visszajelzést megkaptuk, amiben egy középiskolás lány azt írta, nekünk köszönhetően a heti rendszeres séta hatására úgy érzi, jobban teljesített az iskolában, akkor úgy éreztük, már megérte elindítani a kihívást

 - mesélte Ződi-Sipos Mária.

A kihívás résztvevőit a családi napon díjazták is, minden kategória játékosai közül kisorsoltak egyet-egyet, akik zöld szemléletű, környezetvédelemmel kapcsolatos ajándékcsomagokat kaptak.

Ződi-Sipos Mária azt is elmondta, hogy a klub kiemelt küldetése a gyermekek és a családok segítése. Ezzel a programmal a céljuk az volt, hogy környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteket adjanak át a család minden tagjának érdekes, emészthető, szórakoztató módon. 

A klub munkája azonban a rendezvény után is folytatódik tovább, ugyanis a következő nagy rendezvényük a Rotary Kacsaverseny lesz, amelyről hamarosan jelentkeznek információkkal a weblapjukon és a Facebook-oldalukon.

Az eseményen készült képeket az alábbiakban tekintheti meg:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.