Szeged

A városvezetés szándékosan félretájékoztatja a szegedieket

A városvezetés szándékosan félretájékoztatja a szegedieket

Botka László a kormányt szidja, de az állami beruházások sikerét sajátjaként mutatja be

Kibédi Péter
2024. június 6., csütörtök
A városvezetés szándékosan félretájékoztatja a szegedieket

Lapunkban is többször írtunk arról, hogy Botka László a kormányzati beruházásokat saját sikereként tálalja a kampányban, azokkal takarja el ötéves semmittevését. Mihálffy Béla, Szeged kormánypárti országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón sorolta fel, a milliárdos beruházásokat, amit a polgármester által rendszeresen szidott kormány hozott Szegedre.


 A kampány utolsó hetében padlógázt nyomott Botka László, szinte óránként oszt meg valamilyen kampányüzenetet a közösségi oldalán. Ezzel nem is lenne probléma, a választás előtti hajrában ez természetes.

Az azonban már egyáltalán nem természetes, hogy valótlanságot állítva téveszti meg a szegedieket, olyan beruházásokat tulajdonít saját, és az önkormányzat eredményének, melyekhez legtöbbször csak tétlenül asszisztált. Kormányzati pénzből, kormányzati akarattal megvalósult eredmények ezek, amelyeknek nem a város a beruházója, de a haszonélvezője igen.

A szegedi városvezetésnek van egy olyan téves elképzelése, hogy a kormány bünteti Szeged városát és lakóit. Most eljött az alkalom, hogy újra nyomatékosítsam, hogy Magyarország kormánya Szeged békés fejlesztésének és az itt élők oldalán áll

- jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Mihálffy Béla. Szeged kormánypárti országgyűlési képviselő több példát is hozott arra, hogy a kormány nemhogy nem bünteti, de támogatja és fejleszti a várost.

- Több mint 16 milliárd forint kormányzati támogatásból megépülhetett a Tiszavirág Sportuszoda, amely nemzetközi sportesemények megrendezésére is alkalmas létesítmény. A megépítés mellett az energiaválság okozta árrobbanás miatt a kormány több mint 250 millió forintból támogatta az uszoda rezsiköltségeit, hogy a szegedi sportolóknak és polgároknak biztosítva legyen a rendszeres uszodahasználat.

- Több mint 37 milliárd forint kormányzati támogatásból megépült a Pick Aréna, amely az ország egyik legszínvonalasabb és legnagyobb befogadóképességű vidéki rendezvénycsarnoka.

- Több mint 16 milliárd forintos támogatásból sikerült a szegedi egészségügyet fejleszteni. A Gyermekpszichiátria új épülete 8,7 milliárd forint támogatásból épült fel, ahol a gyermekeket modern körülmények között tudják gyógyítani. Nem messze innen a Banga Ilona nevét viselő Egészségtudományi Képzési Központ 8,4 milliárd forintból újult meg. Az új épületben az SZTE hallgatói, oktatói, rezidens orvosai és szakorvosai, egészségügyi szakdolgozói a legmodernebb környezetben ismerkedhetnek meg az egészségügyi alap- és szakképzések során alkalmazott csúcstechnológiákkal.

- A kormányzat és az SZTE vezetésének példaértékű együttműködésének köszönhetően az ELI Lézerközpont melletti Science Park 9,5 milliárd forint közvetlen költségvetési támogatást kapott, hogy vonzó ipari parkot tudjanak kialakítani ezzel is fellendítve a szegedi ipar fejlesztését.

- Közel 7 milliárd forintból újulhat meg a Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium, a Krúdy Gyula Szakképző Iskola és a Móravárosi Szakképző Iskola is.

- Több alkalommal is milliárdos többletforrást érkezett a városi beruházások befejezésére, Ennek köszönhetően valósulhatott meg a Móra Ferenc Múzeum és Vár fejlesztése, a Klebelsberg Telepi Óvoda korszerűsítése, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola energetikai korszerűsítése és a Kossuth Lajos sugárúti és a Kálvária sugárúti szociális intézmények megújítása, de ide sorolható a szegedi Dóm felújítása is.

Az országgyűlési képviselő hozzátette, hogy a felsoroltakon kívül a város a rezsiválság idején kiemelten, milliárdos támogatást adott a városnak. A városban érkező ipari beruházások is kormányzati kezdeményezésre, és állami támogatással gazdagítják majd Szegedet.

A kormányzat támogatásának és sikeres gazdasági-diplomáciai programjának köszönhetően a világ vezető elektromos autógyártója a BYD, itt Szegeden építi fel első európai gyáregységét, ami történelmi lehetőség a város számára. 

Emellett pedig a német Rheinmetall is Szegeden, a Science Parkban épít gyáregységet, amely szintén jelentős lehetőséget és iparfejlesztést jelent a város számára”- fogalmazott Mihálffy Béla.

A fenti tényekkel száll szembe óráról-órára Botka László, amikor a beruházásokból többet is a város és saját eredményeként tálal a közösségi médiában. A megtévesztő kampánya mellett a városvezető politikai előnyt igyekezett kovácsolni abból, hogy a jelenlegi önkormányzati ciklusban folyamatosan azt hangoztatta, hogy a kormány bünteti Szegedet.

Ahogyan eddig is bizonyítottuk, hogy a kormány Szeged városa és az itt lakók mellett áll, úgy a jövőben is azért fogok dolgozni, hogy a kormányzat sikeres politikájának minden Szegeden és Homokhátságon élő a nyertese lehessen

- zárta gondolatait Mihálffy Béla.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.