Szeged

Juhász Viktort Szeged jobbá tétele motiválja

Juhász Viktort Szeged jobbá tétele motiválja

A 4-es választókörzet jelöltje Rókuson is szembesült a város apróbb és nagyobb gondjaival

Kibédi Péter
2024. május 13., hétfő
Juhász Viktort Szeged jobbá tétele motiválja

Juhász Viktor nyolc éve él Szegeden, annak a generációnak a tagja, akik tanulni érkeztek a városba, de a tudást elvitték máshova kamatoztatni, mert itt nem volt lehetőségük használni. Viktor meggyőződése, hogy ez nem megoldás, eddig is azon dolgozott, hogy Szeged élhető legyen a fiataloknak, perspektívát mutasson minden korosztálynak. A 4-es számú választőkörzet jelöltjeként Rókuson is ezért szeretne dolgozni.

Az aláírásgyűjtés idején rengeteg választóval találkozott Juhász Viktor, aki előtt nagyon sok megoldandó problémát tártak fel a rókusiak

 

Juhász Viktor falun Bácskossuthfalván nevelkedett, nyolc éve költözött Szegedre, az első pillanattól kezdve aktív szerepet vállal a közéletben. A Fidelitas városi és vármegyei alelnöke, ez a közösség hosszú ideje fontos szerepet játszik életében, nekik köszönheti, hogy gyorsan megtalálta a helyét a városban. A választásokon most indul először, a Fidesz-KDNP jelöltjeként a 4-es számú választókörzetben, Rókuson kéri a szavazók bizalmát. 

Nem megoldás Szegedről elköltözni

Nincs megtartó ereje Szegednek-hallottuk ezt az elmúlt években nagyon sokszor. A fiatalok a tanulmányok elvégzése után az első adandó pillanatban elmennek a városból, máshol kamatoztatva az itt megszerzett tudást. Ennek oka, hogy Szegeden csak igen korlátozott lehetősége volt arra a fiataloknak, hogy piacképes munkát találva kezdjék el életüket. „Gépészeti, majd informatikai tanulmányaim után sem gondoltam úgy, hogy Szegedet elhagyva kellene munkát keresnem, fiatalkori tapasztalataim alapján a kétkezi munkából is kivettem a részem”- mondta Juhász Viktor. Kiemelte, hogy a kormányzati ipari beruházásoknak köszönhetően évtizedes, a baloldali városvezetés okozta hátrányát küzdheti le Szeged. „A BYD érkezésével egyértelműen megnő a város vonzereje a fiatalok körében, ebben pedig hatalmas lehetőségek rejlenek”-fogalmazott a képviselőjelölt.

Motiváló a város építésében részt vállalni

Amikor megkérdezték Juhász Viktort, hogy elvállalja-e a képviselő jelöltséget, nem kellett sokat gondolkodnia. Tenni szeretne, hogy Szeged szebb és szebb legyen, ehhez kéri a választók bizalmát. 

Sokszor szembesülök azzal, hogy jobb is lehetne a város működése. 

Itt nem kell mindig a legnagyobb dolgokra gondolni. Ha egy szeméttel teli sarkot megpillantok vagy egy hetek óta elkerített félbehagyott kiásott gödörrel találom szembe magam az utakon”- mondta lapunknak a Fidesz KDNP képviselőjelöltje.

A választókörzetében is rengeteg olyan, a mindennapokat befolyásoló probléma van, amit, ha bizalmat kap a választóktól, szeretne megoldani. „A körzetben élőkkel beszélve két olyan problémával nagyon gyorsan foglalkozni kell, ami jelenleg évek óta megoldatlan. 

Nincs elég parkolóhely, illetve rendkívül sok szemét van a közterületeken. Rendezni kell a közösségi tereket, a szülők a játszóterek tisztaságára panaszkodtak.

 Jogosan teszik, mert a gyermekeink nem játszhatnak olyan homokozóban, ami tele van gombákkal”- sorolta tapasztalatait a képviselőjelölt.

Juhász Viktor szeretné szebbé és jobbá tenni Szegedet

 

A gyorshajtók ellen harcolna

Juhász Viktor úgy véli, hogy megfelelő teret kell biztosítania a városnak a gyereke, a családok és a kutyások számára is. „Ez az egyik alapkő, amire a későbbiekben építkezhetünk”-mutatott rá. Egy fontos, nem csak a választókörzetében tapasztalt problémára is felhívta a figyelmet. 

A lakóövezetekben egyre nagyobb problémát jelent a gyorshajtás, amit megfelelő intézkedéssel mérsékelni kell, úgy mint zebra felfestés, fekvőrendőr kialakítása. Meg kell oldanunk, hogy biztonságos környezetet nyújtsunk az itt élők számára

- jelentette ki határozottan.

Névjegy

Juhász Viktor 29 éves, nyolc éve él Szegeden, gépészeti, majd informatikai tanulmányokat folytatott Szegeden, jelenleg videók szerkesztésével foglalkozik. A Fidelitas szegedi és vármegyei alelnöke.



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.