Szeged

Akár záporokra, zivatarokra is számíthatnak a szegediek

Akár záporokra, zivatarokra is számíthatnak a szegediek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 31., péntek
Akár záporokra, zivatarokra is számíthatnak a szegediek

Záporok, zivatarok még mindig előfordulnak, ráadásul pénteken már több és erősebb cella valószínű.

 

A délnyugat felől érkező vastagabb felhősáv szakadozik, gomolyosodik, és emellett is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, általában több órára kisüt a nap. Többfelé, és akár több hullámban várható zápor, zivatar, reggel, délelőtt a nyugati tájakon eső is előfordulhat. Délután délnyugaton heves zivatar is lehet. A délies szél megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 29 fok között valószínű, nyugatról kelet, délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére 15 és 22 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a várható napi maximum 26 fok.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Az erőteljes nappali felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.